Fete de masa traditionale

BUCURESTI - 29 septembrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle

O fata de masa deosebita poate oferi o nota de originalitate decorului interior si poate personaliza locuinta intr-un mod placut. Fetele de masa ce pot impodobi orice incapere sunt create manual de maini iscusite si cu dragoste pentru frumos, astfel ca orice model ales va fi o alegere buna.

Fete de masa traditionale

Un beneficiu pe care il pot aduce fetele de masa traditionale este faptul ca ofera o ambianta placuta pe toata durata mesei.

Scopul principal pentru care au fost create fetele de masa a fost  pentru a acoperi mesele si de a le proteja de pete, zgarieturi. Materialele din care pot fi realizate fetele de masa sunt variate, indiferent ca este o fata de masa simpla, colorata sau infrumusetata cu diverse ornamente. In cazul unor ocazii speciale sau sarbatori se poate apela la o fata de masa decorativa in ton cu fiecare caz in parte. Materialele textile utilizate pentru fetele de masa sunt: bumbac, in, panza, PVC sau matase.

In functie de forma mesei, precum si de tipul de cina la care se participa, se alege si fata de masa. In cazul unei cine festive este recomandat a se alege o fata de masa simpla, saraca in ornamente si lunga pana la podea. In anumite situatii sunt acceptate fetele de masa lungi pana la jumatate din inaltimea mesei.

In trecut, europenii utilizau pentru acoperirea mesei o fata de masa alba, simpla. In perioada medievala au fost realizate fetele de masa din bumbac natural si de calitate, fiind utilizate cu precadere la ocazii speciale. De-a lungul timpului, obiceiul de a decora masa cu o fata de masa a fost intalnit la persoanele aflate in clase sociale instarite. Incepand cu secolul 20, s-a putut observa o schimbare in stilul de viata si alimentar al europenilor. Acestia puneau un accent ridicat asupra aranjarii mesei, cu precadere asupra alegerii fetei de masa. La cinele festive fetele de masa albe erau o raritate, utilizandu-se in exces fete de masa colorate sau decorate in anumite stiluri.  

Primele fete de masa traditionale romanesti au aparut in perioada interbelica, la sate. Traditiile si obiceiurile fiecarei zone sunt intiparite pe fiecare fata de masa concepute de maini pricepute. Datina de a crea fete de masa traditionale se transmite din generatie in generatie, procesul de realizare putand sa dureze de la cateva zile pana la cateva saptamani, in functie de model si de dimensiunea fetei de masa.

Fetele de masa cusute manual se potrivesc atat unei locuinte amenajate in stil clasic, rustic, cat si intr-un stil modern. In plus, reprezinta o modalitate excelenta pentru a va pune amprenta asupra amenajarii interioare a locuintei. Cei care doresc sa aduca un plus de originalitate si sa ofere invitatilor o atmosfera placuta pe toata perioada cinei sunt asteptati sa intre pe www.artizanattraditional.ro. Pe acest site sunt disponibile diverse modele de fete de masa traditionale, dar si alte produse ce pot infrumuseta orice locuinta.

Site-ul apartine companiei S.C. ARTIZANAT & CADOURI SPECIALE S.R.L., un distribuitor din Bucuresti, ce va ofera obiecte de artizanat traditional unice si care pot fi facute cadou cu diverse ocazii sau pot fi folosite pentru uzul personal.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zoom-biz/fete-de-masa-traditionale