Rolul lichidatorului judiciar in procedura de insolventa – AMT Servicii

Craiova - 16 decembrie 2013

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate

Mai mult ca sigur ati auzit macar o data expresia cum ca o companie a intrat in insolventa. Ce implica aceasta operatiune si cel mai important, care sunt atributiile unui lichidator judiciar?

Termenul de insolventa se refera la incapacitatea debitorului (compania in cauza) de a-si plati datoriile fata de creditori. Acesta din urma, din motive diverse, nu mai dispune de fondurile necesare pentru plata obligatiilor. In momentul in care o firma se regaseste intr-o astfel de situatie, poate cere binecunoscuta "intrare in insolventa".

Avantajele intrarii in insolventa

Asa cum am mentionat, demararea acestei proceduri poate fi realizata de catre firma in cauza insa, exista si cazuri in care creditorii companiei pot solicita acest lucru. Prima situatie este cel mai des intalnita deoarece, prin cererea de intrare in insolventa, firma oarecum se protejeaza, cerand timp pentru redresarea afacerii si totodata ajutor pentru intocmirea unui plan in acest sens. Odata constatata starea de insolventa de catre organele si institutiile abilitate, si anume, confirmarea existentei unor datorii mari din partea debitorului, in "joc" intra lichidatorul judiciar.

Lichidatorul judiciar - un sprijin real pentru companiile aflate in dificultate

Lichidatorul judiciar, sau administratorul judiciar cum mai este cunoscut, este persoana fizica sau juridica ce se ocupa de firma aflata in insolventa pe intreaga perioada necesara pana la reabilitarea acesteia. Lichidatorul judiciar este autorizat si actioneaza intotdeauna in conformitate cu normele si prevederile legale aflate in vigoare. Acesta din urma are o serie intreaga de indatoriri.

In primul rand, lichidatorul judiciar se informeaza cu privire la starea economica si activitatea debitorului, intocmind pe baza informatiilor obtinute un raport. Acest raport va cuprinde o serie de aspecte legate de compania respectiva, printre care motivele pentru care firma se regaseste in aceasta situatie. Apoi, lichidatorul judiciar evalueaza posibilitatile reale de reabilitare si pune la punct un plan de reorganizare a companiei. Vegheaza asupra respectarii acestuia, conducand totodata activitatea debitorului si supraveghind gestionarea patrimoniului.

Intocmirea tuturor actelor necesare pentru demararea procedurii intrarii in insolventa se incadreaza tot in atributiile lichidatorului judiciar. De asemenea, lichidatorul judiciar se ocupa si de verificarea creantelor si obiectarea acestora daca situatia o cere. Creanta reprezinta dreptul pe care il poseda creditorii de a cere debitorului sa actioneze sau nu in vreun fel. In cazul in care creantele sunt exagerate, administratorul judiciar le poate contesta.

Lichidatorul judiciar Florin Saftoiu

Compania AMT Servicii si domnul Florin Saftoiu sunt alaturi de firma dumneavoastra in momentele de dificultate. Cu sediul in Bucuresti, AMT Servicii va sta la dispozitie cu personal calificat pentru orice aspecte legate de procedura de insolventa, oferindu-va asistenta si consultanta de specialitate, precum si o serie de servicii in acest sens, de la punerea la punct a planului de reorganizare, pana la operatiunile de vanzare sau achizitie a firmelor aflate in dificultate din punct de vedere financiar.

Datorita vastei experiente acumulate in domeniu precum si a numarului mare de cazuri rezolvate cu succes, lichidatorul juridic Florin Saftoiu are capacitatea de a pune pe picioare orice societate ce se regaseste in situatia de insolventa.

Date de contact:

Craiova

Str. Unirii, Nr 30

Tel/fax: 0251/415.330

E-mail: office@amtservicii.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zoom-biz/rolul-lichidatorului-judiciar-in-procedura-de-insolventa-amt-servicii