3 avantaje când apelezi la un broker pentru un credit de construcție

BUCURESTI - 26 ianuarie 2022

Comunicat tip General in Imobiliare

De multe ori întâlnim termenul de broker folosit în contextul acordării unui credit pentru consumatori din partea băncii. Dar cu ce se ocupă mai exact? Un intermediar între bancă și client, un broker de credite are cunoștințe despre produsele financiare ale celor mai importante bănci și sigure bănci, oferă consultanță în acord cu nevoile solicitantului și urmărește îndeaproape desfășurarea acordării creditului.

3 avantaje când apelezi la un broker pentru un credit de construcție

3 avantaje când apelezi la un broker pentru un credit de construcție

Brokerul reprezintă legătura umană dintre bancă și client. Astfel, pentru a găsi cea mai bună variantă, acest specialist identifică toate ofertele de credite existente pe piață, realizează o simulare de calcul a ratelor lunare, explică termenii și condițiile împrumutului, trimite dosarul spre aprobare, înștiințează clientul dacă mai sunt necesare alte documente pentru dosar, fiind alături de el pe tot parcursul drumului. 

Iată principalele avantaje imediate cu care vine brokerul implicat în obținerea unui credit ipotecar pentru constructie casa

Economisești timp

Ratele unui credit ipotecar pentru construcție constituie o responsabilitate majoră, care se poate întinde pe o durată de până la 35 de ani. Un contract încheiat cu o bancă trebuie citit și analizat cu mare atenție, înainte de orice decizie, deoarece conține o mulțime de termeni financiari, greu de înțeles și tradus de cei care nu au pregătire economică. Aici intră în scenă brokerul de credit. El este deja familiarizat cu aceste concepte financiare, așadar îți poate explica în detaliu fiecare element al contractului. 

Mai mult, un broker va realiza o simulare realistă, folosind informațiile referitoare la încasările și veniturile lunare acumulate. Dacă acesta este primul credit solicitat, brokerul te poate sfătui ca pe o perioadă cuprinsă între trei și șase luni să pui deoparte o sumă echivalentă cu valoarea ratei, ca pregătire pentru perioada de creditare. 

Primești sfaturi utile

Un broker te poate ajuta să-ți îndeplinești visul de achiziție sau construcție a unei locuințe. Adesea considerat un partener pe cinste în rezolvarea problemelor ivite pe tot parcursul lucrărilor, el va supraveghea derularea construcției. În cazul acestui tip de credit ipotecar, obligația băncii este de a oferi suma de bani dorită în etape, corelat cu graficul de realizare al lucrărilor.

Un mare atu este dat de faptul că ai posibilitatea să primești inclusiv consultanță din punct de vedere juridic, în această categorie încadrându-se notarii și evaluatorii. Până la aprobarea creditului de către entitatea bancară, vei avea tangențe, pe rând, atât cu evaluatori, dar și cu notari, în momentul în care sunt semnate actele finale.

Actele sunt corect întocmite

Băncile nu face rabat de la birocrație. Din acest motiv, este important ca dosarul de credit trimis spre aprobare să conțină toate documentele necesare. În caz contrar, vei pierde timp prețios. În plus, până când imobilul este finalizat, banca îți poate solicita facturi fiscale ce oferă dovada utilizării fondurilor sau chiar rapoarte de evaluare despre stadiul de avansare al lucrărilor.

În cele din urmă, brokerul de credite îți poate oferi stabilitatea financiară de care ai nevoie atunci când iei decizia importantă de a solicita un împrumut pe termen lung pentru construcții.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/2022/3-avantaje-cand-apelezi-la-un-broker-pentru-un-credit-de-constructie