FORD MONDEO 2006 - schimb de generatii

BUCURESTI - 18 mai 2006

Comunicat tip General in Auto

Noul Ford Mondeo porneste de la conceptul Ford Iosis

FORD MONDEO 2006 - schimb de generatii


Se pare ca oficialii Ford nu au spus adevarul atunci cand au prezentat conceptul Iosis in toamna trecuta. Atunci ei spuneau ca Iosis nu prefigureaza nici un model, insa ultimele informatii din piata spun altceva. Mai exact, noul Mondeo ce va aparea in 2007 va semana foarte mult cu conceptul sus-amintit.

Daca prototipul avea usile de tip fluture, care se deschideau in sus, iar montantul central lipsea, masina de serie nu va prelua aceasta solutie. Acest fapt se datoreaza costurilor mult prea ridicate ale acestei solutii. Usile lui Iosis erau din carbon, material recunoscut pentru rezistenta deosebita si greutatea scazuta.

Ford este renumit pentru designul nu tocmai demn sa starneasca emotii, insa asta trebuie sa se schimbe.
'Aspectul emotional a fost neglijat la Ford. Acum va urma un schimb de generatii, nu o evolutie', sustine Martin Smith, designer sef la Ford. Pe o piata a berlinelor medii in scadere in Europa, producatorii trebuie sa gaseasca solutii de design care sa atarga privirile posibililor cumparatori. Ford a apelat la un studio de design Italian: Moderate, din Torino, unde cateva zeci de experti au ajutat la dezvoltarea acestui proiect studiourile Ford din Koln si Dunton, Marea Britanie.

Despre 20auto

20AUTO este un forum auto complet cu caracter informativ menit sa ofere suport real celor ce doresc sa achizitioneze un autoturism nou, prin centralizarea ofertelor de pe piata auto din Romania.


Adrian Lungu
project manager

adrian@20auto.ro