Deutsche Welle: un format inedit de radio în capitala României

BUCURESTI - 14 octombrie 2004

Comunicat tip General in Media / Publicitate

* DW-RADIO prin FM acum şi la Bucureşti
* Lansarea oficială a emisiei a avut loc miercuri, 13 octombrie, în prezenţa preşedintelui-director general Erik Bettermann şi a ministrului de stat Christina Weiss

Deutsche Welle: un format inedit de radio în capitala României

Din 13 octombrie, Deutsche Welle poate fi recepţionat în Bucureşti şi în împrejurimi pe frecvenţa 88,5 FM, postul public german aducand pe piata media din Capitala un format nou de programe de radio.

Începând cu luna aprilie a acestui an, Deutsche Welle transmite o ofertă radiofonică inedită în anumite metropole din Europa de Sud-Est. DW-RADIO oferă, astfel, un format muzical şi informaţional complet nou: emisiuni în limba locală – completate cu ştiri în germană şi engleză – acompaniate de pop, jazz şi muzică clasică din Germania şi Europa.

Deutsche Welle se îndreaptă, astfel, spre un format de radio cu caracter informativ, un radio de companie, luând în considere modificarea preferinţelor ascultătorilor din zona-ţintă, a declarat, la Bucureşti, preşedintele-director general al DW, Erik Bettermann, cu ocazia lansării noului program. “Tocmai de aceea, programul muzical însoţeşte tronsoanele informative pentru o prezenţă de 24 de ore pe zi în cadrul radioului metropolitan, pe care dorim să îl extindem în întreaga Europă”, a completat Bettermann. Şi ministrul de stat Christina Weiss, delegatul federal pentru Cultură şi Mass-Media, consideră noul format de radio drept o inovaţie de succes:“ Parlamentul german a convenit ca Deutsche Welle să prezinte Germaniei în Europa şi pe toate celelalte continenteale ale lumii ca naţiune culturală europeană şi stat democratic de drept. Implicit, acest mesaj se adresează şi ascultătorilor României europene. Începând de azi, la Bucureşti, puteţi asculta programul radioului metropolitan Deutsche Welle, un radio pentru o capitală europeană. Bucureştiul va deveni, in scurtă vreme, un model pentru proiecte similare la Paris şi Varşovia“.

“Întărim profilul de intermediar cultural al DW”

“Cu aceste radiouri metropolitane se dezvoltă strategia DW de regionalizare la nivel european. Totodată, postul de radio german pentru străinătate îşi întăreşte profilul de intermediar cultural”, a punctat Bettermann. Pentru a accelera identificarea ascultătorilor autohtoni cu noul program DW şi pentru a spori receptivitatea faţă de emisiuni se impune “prezenţa, în prim plan, a ofertelor informative în limba publicului-ţintă”. Ţinând cont de specificitatea fiecărei pieţe naţionale media, DW va încerca să afle “dacă şi când extinderea în FM a posturilor de radio metropolitane va determina şi modificarea altora dintre programele DW-RADIO”, a completat preşedintele-director general al DW.

Despre 2CVL

Deutsche Welle poate fi receptionat, la Bucuresti, 24 de ore din 24 pe unde ultrascurte, pe frecventa 88,5 Mhz.
Cristian Stefanescu
+49-1774974929
+40-723174731
cristian.stefanescu@dw-world.de