Foto-Video Digital organizeaza Workshop-ul - Feeria noptii in Brasov!

Brasov - 14 decembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Revista FOTO–VIDEO Digital organizează în perioada 22 – 24 ianuarie 2010, workshop-ul cu tema fotografia de noapte - „Feeria nopţii în Braşov”. Workshop–ul se adresează fotografilor amatori sau profesionişti care sunt familiarizaţi cu tehnica fotografică şi care doresc să abordeze fotografia nocturnă.

Revista FOTO–VIDEO Digital organizează în perioada 22 – 24 ianuarie 2010, workshop-ul cu tema fotografia de noapte - „Feeria nopţii în Braşov”.

Workshop–ul se adresează fotografilor amatori sau profesionişti care sunt familiarizaţi cu tehnica fotografică şi care doresc să abordeze fotografia nocturnă.

La sfârşitul workshop-ului participanţii vor înţelege atributele specifice şi reglajele corecte pentru fotografia de noapte. Totodată, cursul va cuprinde subiecte variate, de la folosirea bliţului sau a filtrelor potrivite pentru acest gen de fotografie şi până la accesoriile necesare (inclusiv pe timp de iarnă) şi criteriile de alegere ale acestora.

De asemenea, se va pune accent inclusiv pe partea creativă specifică fotografiei de noapte: reguli de compoziţie, punerea în valoare a operelor arhitectonice cu ajutorul luminilor şi umbrelor, utilizarea iluminatului stradal, plasarea factorului uman într-un peisaj nocturn de iarnă etc.

Seara, după cursul teoretic, participanţii vor fi invitaţi la o şedinţă de fotografiere în aer liber, care se va desfăşura în centrul vechi al Braşovului şi care va avea ca scop fixarea cunoştinţelor teoretice explicate în timpul cursului. Fiecare cursant în parte va fi asistat de lectorul workshop-ului, pentru alegerea corectă a cadraturii şi reglarea aparatului foto la parametrii cei mai buni pentru fiecare subiect.

În ultima zi, participanţii vor asista la o dezbatere în care vor fi discutate şi analizate cele mai bune imagini obţinute (compoziţie şi încadrare, reglaje etc.). Ultima parte a workshop-ului va fi legată de procesarea digitală: este bine cunoscut faptul că nivelul până la care pot fi modificate fotografiile nocturne este mai redus decât în cazul celor capturate în timpul zilei.

În final, va avea loc o discuţie în cadrul căreia partenerul nostru va avea ocazia să îşi prezinte produsele şi să răspundă întrebărilor participanţilor. Aceştia din urmă vor putea să îşi completeze colecţia de aparatură şi accesorii, beneficiind de ofertele partenerilor noştri.

Acest workshop va fi susţinut de Florin Crişan (redactor-şef al revistei FOTO–VIDEO Digital).

PROGRAMUL Workshop-ului „Feeria nopţii în Braşov” vă invităm să-l vizualizaţi la adresa - http://fotoworld.chip.ro/index.php?pagina=workshop_program.

Pentru orice alte informaţii vă stăm la dispoziţie pe email - sofia.grigore@3dmc.ro sau la numărul de telefon 0727 318 578, Sofia Grigore.

Clic aici - http://www.chip.ro/stiri/workshop_digital_slr__accesorii_la_superlativ_ii.html - pentru mai multe informaţii despre feedback-ul primit de la participanţi şi desfăşurarea primului workshop organizat de revista FOTO-VIDEO digital.

Despre 3 D Media Communications SRL

FOTO-VIDEO digital este dedicată fotografiei digitale în toate formele pe care aceasta le-ar putea îmbrăca. În paginile revistei, deopotrivă fotograful amator şi profesionistul vor găsi de la ştiri şi review-uri ale celor mai noi apariţii pe piaţa naţională şi internaţională, la workshop-uri pe tema editării foto şi video.
fotoworld.chip.ro

Sofia Grigore
0727.318.578
sofia.grigore@3dmc.ro