Forumul Naţional al Confederaţiei PATRONATUL ROMÂN
BUCURESTI - 24 martie 2011
Comunicat tip General in ONG
În cadrul Forumului, au fost dezbătute şi aprobate raportul de activitate şi programul pe perioada 2011-2016. De asemenea, au fost prezentate şi dezbătute documente privind propuneri ale Patronatului Român de ieşire din criză şi de asigurarea unei înviorări economice sustenabile.
În data de 17 martie 2011, s-a desfăşurat Forumul Naţional al Confederaţiei Patronatul Român, la care au participat Preşedinţii Organizaţiilor Patronale şi Filialelor din teritoriu, însoţiţi de experţi în atragerea şi derularea fondurilor europene, precum şi invitaţi din domeniul mediului de afaceri românesc.
În cadrul Forumului, au fost dezbătute şi aprobate raportul de activitate şi programul pe perioada 2011-2016. De asemenea, au fost prezentate şi dezbătute documente privind propuneri ale Patronatului Român de ieşire din criză şi de asigurarea unei înviorări economice sustenabile.
Participanţii la Forum, au subliniat necesitatea ca din Patronate să facă parte întreprinzători importanţi de calitate care să promoveze investiţii menite să crească ponderea capitalului românesc. În acest mod, Patronatele ar avea un rol important în stabilirea politicilor macroeconomice menite să asigure pe termen mediu şi lung creşterea rolului întreprinderilor mici şi mijlocii, ca bază a dezvoltării economiei româneşti. În acest mod s-ar întări şi rolul Patronatelor în cadrul procesului tripartit de dialog social.
Una din propunerile importante făcute în cadrul Forumului se referă la necesitatea stringentă a întăririi structurilor teritoriale, patronale, prin atragerea a cât mai multor angajatori din fiecare judeţ. Această consolidare instituţională a Patronatului Român, va permite ca punctele de vedere ale membrilor săi, să fie auzite şi ascultate mai bine de către autorităţile şi organele legislative din ţară. De altfel, în decursul timpului multe din propunerile Patronatului Român au fost agreate de aparatul legislativ.
O alta problemă importantă a fost şi problema accesării Fondurilor Europene de către întreprinderile româneşti. Subliniindu-se procesele greoaie şi dificultăţile întâmpinate de membri Patronatului Român, în accesarea fondurilor respective, au fost făcute propuneri concrete de accelerare a acestui proces.
De asemenea, au fost prezentate următoarele proiecte:
EUCALIFICARE
valorificarea potentialului uman prin calificarea si recalificarea angajatilor din sectorul constructii la standarde europene,
proiect ce urmareste sprijinirea participării la programele de formare profesională continuă cu scopul creşterii nivelului de calificare a angajatilor din sectorul de constructii din regiunile Nord-Est (NE), Sud-Est (SE), Sud-Vest (SV), Nord-Vest (NV), Centru (C) şi Bucuresti-Ilfov (BI, coordonare) conform cerinţelor pieţei muncii şi standardelor UE.
UNIVERSITATEA ANTREPRENORIALA
dezvoltarea, promovarea culturii antreprenoriale in conditii de criza si post criza,
proiect ce urmareste dezvoltarea a unui sistem complet, articulat si cu aplicare personalizata de promovare si dezvoltare a culturii antreprenoriale, de instruire si consultanta pentru initierea, dezvoltarea si conducerea afacerilor de catre antreprenorii mici si mijlocii, in contextul perioadelor de criza si post-criza.
CEMPRES
centru multimedia de promovare in resurse si egalitate de sanse
proiect ce are ca obiectiv general facilitarea accesului femeilor pe piata muncii prin interventii integrate ce tin de cresterea nivelului de formare profesionala, stimularea initiativelor antreprenoriale, reducerea riscurilor de imbolnavire, imbunatatirea perceptiei publice fata de egalitatea de gen si sanse.
HARMONY
masuri inovative de armonizare a vietii profesionale cu cea de familie
proiect gandit si proiectat in scopul de a informa si ajuta femeile din Romania sa imbine armonios viata de familie cu cea profesionala. Proiectul HARMONY are ca obiectiv general promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii interregionale, pe baza analizei contextului local si transferului transnational de activitati inovatoare, specifice flexibilitatii programului de lucru, concentrate pe exemple de bune practici in domeniu, din Italia si alte tari ale Uniunii Europene.
Totodată, pe baza unei idei mai vechi a Patronatul Român, se are în vedere promovarea unor proiecte de educare şi pregătire profesională continuă a forţei de muncă, având ca scop creşterea productivităţii muncii şi apropierea acesteia de nivelul mediu înregistrat în Uniunea Europeană.
Una din propunerile făcute, privind condiţiile de finanţare şi creditare în cadrul economiei, se referă la constituirea unui Consiliu Naţional al creditului, din care să facă parte, pe lângă reprezentanţii BNR şi Ministerului Finanţelor şi reprezentanţi din economia reală (industrie, agricultură, comerţ, transport, cooperaţie, etc.) în cadrul căruia să se analizeze nevoile de creditare pentru economia reală.
De asemenea în cadrul Forumului, a fost reales ca Preşedinte al Patronatului Român, Dl. Gheorghe Naghiu.
Data: 17.03.2011
-
Gheorghe Naghiu - Presedinte
-
Pentru telefon si e-mail click aici
- 4U BRIGHT IDEAS
-
Pagina contact: Contact 4U BRIGHT IDEAS