Companie suedeză specializată în motoare de căutare investeste in Romania si lansează 828.ro – noul motor de căutare a companiilor românești

Constanta - 20 iunie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Internet

121.nu, unul dintre principalii furnizori de motoare de căutare din Suedia, lansează acum primul lor motor de căutare în afara țării, 828.ro. Prima investiție internațională a acestei companii are drept țintă România, unde motoarele de căutare a companiilor reprezintă un segment relativ nou. Piața românească online este estimată în prezent la 21.7 milioane de euro. Compania suedeză va investi aproximativ un milion de lei în primii trei ani de prezenţă pe piața românească, intenționând să concureze pentru prima poziție pe piață cu tradiționalul Paginiaurii.ro. Scopul este de a creste pe piata romaneasca prin intermediul unor sinergii cu alte branduri globale puternice ca mysellr.com.

Companie suedeză specializată în motoare de căutare investeste in Romania si lansează 828.ro – noul motor de căutare a companiilor românești

De la lansarea 828.ro, în aprilie 2011, motorul de căutare a câștigat un nivel crescut de utilizare. Conform Google Analytics, motorul de căutare are deja peste 6.000 de vizitatori unici în fiecare zi.

 

- Din 2005, când IHJ Media Group AB a achiziționat 121.nu, obiectivul nostru a fost să devenim un jucător internațional, cu o puternica poziție pe piața europeană. România are o piață interesantă, cu o creștere puternică a segmentului de publicitate online. Prima noastră investiție la nivel internațional, 828.ro, a fost acum lansată și ne-a dat energia necesară pentru a ne îndeplini viziunea. Talentata echipă din România ne va însoți acum în călătoria noastră de a deveni alegerea principală atunci când vine vorba despre căutarea companiilor pe internet, spune Jonathan Isacsson, CEO al 121.nu

 

Căutarea companiilor reprezintă un segment relativ nou în România. 2011 a fost un an bun pentru publicitatea online. Acesta a avut ca rezultat tarife reduse pentru serviciile de publicitate, ceea ce a permis companiilor mai mici să se promoveze prin intermediul serviciilor de căutare. Piața românească online a ajuns la 91.8 milioane de ron in 2011, de la 86 milioane de ron in 2010. Potrivit ROADS (Romanian Online Advertising Study), realizat de IAB Romania si PwC Romania, valoarea pietei online a fost de 21.7 milioane de euro.

 

828.ro oferă cea mai modernă căutare aferentă domeniului afacerilor, folosind o tehnologie avansată de căutare proprie, dezvoltată la nivel intern. Compania a investit 2,5 milioane de euro în ultimii 3 ani, pregătindu-și produsul pentru noi piețe europene. În prima versiune românească a serviciului de căutare au fost publicate informații referitoare la peste 600.000 de companii românești active.

 

- Va fi foarte interesant de văzut cum noul nostru serviciu 828.ro își va croi drum pe piața românească. Întotdeauna am gândit în perspectivă, elaborând un plan pe termen lung din punct de vedere al posibilităților de dezvoltare pe care le are compania noastră, acumulând astfel capitalul necesar extinderii pe noi piețe, spune Jonathan Isacsson, CEO al 121.nu.

 

Din 2005, când 121.nu a fost achiziționat de actualii săi proprietari, compania a înregistrat o creștere de 700 %, având azi o cifră de afaceri de 30 de milioane de lei și un venit de 5 milioane de lei.

 

- Deja ne gândim cum să ne constituim în noi țări și să încheiem noi acorduri de cooperare care să ne furnizeze noi valori si sinergii. Ne dorim sa realizăm totul mai rapid și la o scară mai mare, dar capitalul nostru limitat încetinește oarecum acest proces. Aspectul pozitiv este acela că ne face mai creativi și mai însetați sa fim primii, spune Jonathan Isacsson, CEO al 121.nu.

Pentru mai multe informații, vă rugam contactați:

Jonathan Isacsson, CEO

IHJ Media Group AB | ESEA Invest AB

Telefon: +46 (0)36-332 01 01

Mobil: +46 (0)767-000121

E-mail: jonathan@121.nu

Website: www.121.nu | www.eseainvest.com