De Florii, A.N.T.R.E.C. sarbatoreste "Ziua Turismului Rural"

BUCURESTI - 1 aprilie 2004

Comunicat tip General in Turism

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural sarbatoreste 10 ani de existenta in Duminica Floriilor si, totodata, "Ziua Nationala a Turismului Rural".

De Florii, A.N.T.R.E.C. sarbatoreste

"Decizia pe care am luat-o marcheaza printre altele si implinirea a 10 ani de la constituirea A.N.T.R.E.C.. Am ales Sarbatoarea Floriilor deoarece ea reflecta in mare parte si esenta activitatilor noastre. Am in vedere componentele ecologice si culturale care se imbina armonios cu traditiile laice si religioase pe care le intilnim in spatiul rural. Pentru aceasta manifestare, am conceput programe turistice adecvate anotimpului si publicului care ne va onora. Sunt convinsa ca, in foarte scurt timp, acest eveniment va intra in calendarul turismului national si, de ce nu, si in cel international. Pentru mine, Floriile reprezinta cea mai frumoasa sarbatoare. Pot spune ca turismul rural a devenit la aceasta ora o miscare nationala. Am considerat ca este firesc sa cream un eveniment major, de referinta, pentru organizatia noastra si, in aceeasi masura, pentru sutele de mii de turisti carora le-am oferit serviciile. Cu acest prilej, promovam o sarbatoare care va reuni prietenii A.N.T.R.E.C. - diplomati, personalitati din mediul politic si de afaceri, proprietari de pensiuni, o parte din turistii care ne-au vizitat, reprezentanti ai presei care ne-au sprijinit pe parcursul timpului”, a declarat Maria Stoian, presedinte A.N.T.R.E.C. si vicepresedinte al Eurogites (Federatia Europeana de Turism Rural).


Cu ocazia Zilei Turismului Rural, A.N.T.R.E.C. va lansa, pentru proprietarii de pensiuni, concursul "Margareta de aur". Acesta se va desfasura in doua etape - una locala, in perioada 1-15 iunie, si una nationala, in perioada 15 iulie – 15 august, iar premiile vor fi inminate pe 7 septembrie, cind va avea loc, la Bran, Conferinta Internationala a Turismului Rural. Concursul se va desfasura pe mai multe sectiuni:
- traditie locala
- gastronomie
- agrement
- cea mai frumoasa gradina

Pe site-ul www.antrec.ro, veti gasi mesajul presedintelui A.N.T.R.E.C., Maria Stoian, si al presedintelui EUROGITES, Klaus Ehrlich, transmis cu ocazia aniversarii a 10 ani de existenta, precum si alte informatii legate de acest eveniment.

Despre A.N.T.R.E.C.Romania

Departamentele din cadrul A.N.T.R.E.C. si persoanele care se vor ocupa de activitati in cadrul acestora:

Vacante active – Misu Chiruc si Corina Cublesan;

Juridic – Silviu Gheorghe si Mircea Dutu;

Mestesuguri si traditii – Mioara Stoian si Ana Vorovenci;

Vie-vin – Vasile Bostiog si Florentina Dospinescu;

Rezervare – Simona Veteleanu;

Balneo – Attila Daragus si Poliana Partal;

Turism ecvestru - Doina Pipar;

Vinatoare si pescuit – Liliana Chirila si Emil Comsa;

Religios – Ana Onica;

Statistica – Emil Comsa;

Ecologie –Serban Constantin si Ana Vorovenci;

Marketing – Simona Veteleanu;

Turism scolar –"Scoala naturii" – Mioara Stoian, Emil Comsa si Ana Vorovenci.
A.N.T.R.E.C. Romania
T/F: 021.223.70.24
T: 222.80.01
antrec@xnet.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/a-n-t-r-e-c-romania/de-florii-a-n-t-r-e-c-sarbatoreste-ziua-turismului-rural