Dobanda – factorul decisiv de alegere a bancii!

BUCURESTI - 24 martie 2009

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Spre publicare imediata:

Dobanda oferita este principalul criteriu de selectare a bancii la care romanii isi depun economiile, reiese dintr-un sondaj al cotidianului online www.baniinostri.ro. Rezultatele sondajului confirma politica agresiva a bancilor de atragere de clienti cu dobanzi din ce in ce mai mari.

Astfel, randamentele urca pana la 17% pe an pentru certificatele de depozit de la Intesa Sanpaolo Bank, Millenium Bank ofera 16% pentru depozitele la termen de 12 luni, iar Banca Transilvania are cel mai atractiv cont de economii: 14% dobanda la sold pentru sume mai mari de 10.000 lei.

Al doilea criteriu pentru care opteaza romanii este pozitionarea bancii in top 5 pe piata, acest lucru insemnand ca 28% din respondenti aleg intre BCR, BRD, Raiffeisen, Banca Transilvania si UniCredit Tiriac Bank.

Vizitatorii portalului www.baniinostri.ro au raspuns la sondajul cu tema „Cum va alegeti banca in care va pastrati economiile?” in perioada 16 – 22 martie 2009.

Raspunsurile complete:

Cum va alegeti banca in care va pastrati economiile?

Caut cea mai mare dobanda din piata 32%
Nu vreau sa risc nimic,aleg mereu o banca din top 5 28%
In functie de amabilitatea functionarilor la ghiseu 2%
Nu am preferinte cat timp ma incadrez in plafonul de garantare 9%
Care economii? Am doar datorii 29%

Despre A Rond

Despre www.baniinostri.ro

www.baniinostri.ro este cel mai util ghid de finante personale online, ce reuneste lunar peste 90.000 vizitatori, conform monitorizarii BRAT. Brandul BaniiNostrii are o istorie de peste 10 ani, care include evenimente de business, publicarea de anuare, top-uri si ghiduri de afaceri, emisiuni TV precum si carte in domeniul finantelor personale. Recent, BaniiNostri a fost invitat de Radio France International pentru a sustine doua rubrici zilnice de update pe teme de finante personale si business.

www.baniinostri.ro este un produs A Rond, impreuna cu www.lady4ever.ro, www.1001case.ro si www.1001auto.ro.

Cristina – Maria Vaduva, Communication Manager
A Rond
Adresa: Str. Sold. Gheorghe Matac, nr 19, sector 2, Bucuresti
Email: cristina.vaduva@arond.ro