Saptamana constructorilor din Moldova si Bucovina

Iasi - 16 martie 2010

Comunicat tip General in Constructii

Doua evenimente de specialitate dedicate constructorilor din nordul Romaniei debuteaza saptamana aceasta la Iasi: Expozitia Nationala de Constructii si Instalatii CAMEX si Forumul Regional in Constructii Construct Week. Cu o traditie de 14 ani in Moldova, CAMEX Iasi reprezinta prima provocare pentru constructori in 2010.

Pentru 4 zile, Expozitia CAMEX va aduce la Iasi companii de referinta pentru domeniul constructiilor. HERMI DOO (Slovenia), EL-MONT, PRISMA PROD, ARMACELL AG, DEKO PROFFESIONAL SERVICES, ARCON, MELCRET, AS SOLAR HUNGAROM, CEDRU PROD, CUSTOM TECHNOLOGIES, DEXION HI-LO STORAGE SOLUTION, DIMITRIADIS, HYDRO BG, METRONOM, ROCAST, ROMIL SERVICE, SENTIS, SILVER SILK, SOLIT COMPANY, SOMACO GRUP PREF, TAKTFEST, TECHNOSTEEL LBR sau TECNO WOOD sunt doar cateva dintre numele care deschid prima Expozitie CAMEX din 2010 ce va avea loc intre 18 si 21 martie la Centrul Providenta.

Noutatile cu care aceste companii vin la CAMEX sunt pe masura celor mai pretentioase asteptari ale publicului interesat de evolutia pietei constructiilor si de performantele din domeniu: profile decorative din polistiren pentru fatada si tencuieli decorative, sisteme de incalzire in pardoseala la care se remarca incalzirea in pardoseala speciala pentru parchet, sisteme de protectie solara, care vin cu elemente de noutate fata de anii trecuti, sisteme profesionale pentru constructii si amenajari interioare, o gama larga de termosisteme pentru reabilitarea termica si cresterea eficientei energetice. Toate aceste noutati sunt completate de o serie de oferte speciale pe care expozantii CAMEX le-au pregatit pentru ieseni. Programul de vizitare al expozitiei este de joi pana sambata, intre orele 9:00 si 18:00, iar duminica intre 9:00 si 14:00, iar invitatia la eveniment poate fi descarcata gratuit de pe site-ul www.camex.ro.

Pentru specialisti Forumul Regional in Constructii Construct Week Iasi 2010 va avea loc simultan cu Expozitia CAMEX si va reuni timp de 2 zile, respectiv 18 si 19 martie, la Centrul Providenta, in jur de 400 de participanti.

Rezumat in cifre, Forumul Regional in Constructii de la Iasi inseamna: 2 regiuni istorice, 2 zile de dezbateri, 4 conferinte de specialitate, 25 de speakeri, 20 de reprezentanti ai mediului universitar, 25 de prezentari tehnice si 7 prezentari de companii,10 auditori energetici, 7 presedinti de asociatii profesionale si patronate, 8 arhitecti seti de municipii, 4 arhitecti sefi de judete, sefi ai directiilor autorizari constructii si ai serviciilor de urbanism din Moldova, reprezenti ai Agentiei Nationale de Dezvoltare Regionala Nord-Est, inspectori de specialitate din cadrul Inspectoratului Teritorial in Constructii Iasi, precum si din cadrul inspectoratelor judetene din Moldova.

Toti cei interesati pot afla in prima zi, pe 18 martie, ultimele noutati din Programul National de Reabilitare Termica, totul despre licitatiile publice, cum poate un acoperis sa devina a cincea fatada, cum ne influenteaza viata eficienta energetica, cum arata in practica reabilitarea termica din Romania: un exemplu de succes al unui cartier de 400 de apartamente din Sfantul Gheorghe, cele mai performante sisteme de termoizolare, ce se mai intampla cu planul urbanistic al Iasului, ce inseamna regenerarea urbana, care sunt perspectivele tramei stradale a Iasului, informatii noi privind legislatia din constructii si urbanism.

Noutatile continua si a doua zi: cele mai performante echipamente pentru valorificarea formelor neconventionale de energie, sisteme de instalatii pentru cladirile viitorului, noutati privind sistemele de ventilatii din cladirile de birouri, tehnologiile moderne care au fost utilizate la proiectul Palas din Iasi, totul despre riscurile geotehnice, modalitatile de realizare ale incintelor vertical uscate in mediul urban. Programul complet al celor 4 conferinte pe www.constructweek-iasi.ro.

La Forum aveti ocazia de a va intalni cu: Adriana IFTIME, Director General Patronatul Societatilor din Constructii; Gina PETRESCU, Directorul Programului National de Reabilitare Termica al MDRT; Carmen APOSTOL, unul dintre cei mai cunoscuti experti in licitatii publice, Director General, in perioada 2005-2008, al Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice; Claudiu GEORGESCU, Presedinte Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania; Eniko DULANY, Presedinte Asociatia de Proprietari “Prietenia” din Sfantul Gheorghe; Constantin MIRON, Sef Laborator Termotehnic, INCERC; Radu LUPASTEANU, Director Coordonator Adjunct Inspectoratul Teritorial in Constructii Regiunea Nord-Est; Arh. Mircea GRIGOROVSCHI, Presedinte Asociatia Arhitectilor Sefi ai Judetelor din Romania; Arh. Daniel VISAN, Presedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania, Filiala Iasi; Theodor MATEESCU, Vicepresedinte Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania.

Invitat special: Ioan ANDREICA, Ministru Secretar de Stat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Lista completa a invitatilor si participantilor pe www.constructweek-iasi.ro. Tot aici puteti vedea si lista participantilor. Inscrierile la Forumul de Iasi continua pana pe 17 martie.

Partenerul oficial CAMEX 2010 si al Forumului Construct Week 2010 este DEKO Professional Services.

Partener: ConstructionNews.ro.

Partenerii institutionali CAMEX 2010: Patronatul Societatilor din Constructii si Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania.

Partenerii institutionali Construct Week Iasi 2010: Patronatul Societatilor din Constructii; Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania; Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Iasi; Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi”; Inspectoratul Teritorial in Constructii Nord-Est; Asociatia Arhitectilor Sefi ai Judetelor din Romania; Asociatia Arhitectilor Sefi de Municipii din Romania; Registrul Urbanistilor din Romania, filiala Moldova; Asociatia Romana a Distribuitorilor de Metal; Confederatia Patronala din Industria Romaniei; Asociatia Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii; Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri; Asociatia Nationala a Montatorilor de Acoperisuri din Romania.

Partenerii media ai celor doua evenimente de la Iasi sunt: Casa Constructie si Design, Bicau, MisiuneaCasa.ro, Agerpres, Imobiliare.ro, Caminul, Domus, Casa Mea, Planul Casei Mele, Unelte si Echipamente, Tehnica Instalatiilor, Arhitext, Agenda Constructiilor, Constructiv, Electricianul, Instalatorul, 100% Construct, Construction-Briefly.ro, PortalElectric.ro, CasesiGradini.ro, Kiss FM, Ziarul de Iasi, Inoras.ro, Flacara Iasului, 7 Est, TeleM, TV Bit, Iasi TV Life, ObiectivdeSuceava.ro, MonitorulNeamt.ro, Botosani.ro.

Organizator: ABplus Events.

Despre ab plus

ABplus Events
Iasi
Bogdan Romaniuc, PR ABplus Events
0741/117.720
bogdan.romaniuc@abplus.ro

bogdan.romaniuc@abplus.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ab-plus/saptamana-constructorilor-din-moldova-si-bucovina