Abatere judiciara

Definitie Abatere judiciara

Diverse incalcari savarsite in cursul procesului penal, cum ar fi: a) neindeplinirea sau indeplinirea gresita ori cu intarziere a lucrarilor de citare sau de comunicare a actelor procedurale, de transmitere a dosarelor, precum si a oricaror alte lucrari, daca prin acestea s-au provocat intarzieri in desfasurarea procesului b) neindeplinirea ori indeplinirea gresita a indatoririlor de inminare ori de comunicare a citatiilor sau a celorlalte acte procedurale, precum si neexecutarea mandatelor de aducere c) lipsa nejustificata a martorului, expertului sau interpretului legal citat d) tergiversarea de catre expert sau interpret a indeplinirii insarcinarilor primite e) neindeplinirea de catre orice persoana a obligatiei de prezentare, la cererea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata, a obiectelor ori inscrisurilor cerute de acestea, precum si neindeplinirea aceleiasi obligatii de catre conducatorul unitatii sau de cel insarcinat cu aducerea la indeplinire a acestei obligatii f) nerespectarea obligatiei de pastrare prevazuta in art. 109 alin. ultim Cod Procedura Penala g) neluarea de catre conducatorul unitatii in cadrul careia urmeaza a se efectua o expertiza, a masurilor necesare pentru efectuarea acesteia h) nerespectarea de catre oricare dintre partile si persoanele care asista la sedinta de judecata a masurilor luate de catre presedintele completului de judecata. Abaterea judiciara se sanctioneaza cu amenda prevazuta de lege, de catre organul de urmarire penala, prin ordonanta, si de instanta de judecata, prin incheiere. Persoana amendata poate cere, in termen de zece zile de la comunicarea actului de aplicare a amenzii, scutirea ori reducerea acesteia. Aplicarea amenzii judiciare nu inlatura raspunderea penala in cazul in care fapta constituie infractiune. Vezi art.198 Cod Procedura Penala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Abatere judiciara? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Abatere judiciara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Abatere judiciara. Definitiile termenilor despre Abatere judiciara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Abatere judiciara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Abatere judiciara.