Tentativă de doborâre a unui record

Ogra - 26 septembrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism

Participă și tu la o nouă tentativă de doborâre a unui record !

Sculptură de felinari din dovleac – Tentativă de doborâre a unui record

 

Participă și tu la o nouă tentativă de doborâre a unui record!  

Scopul nostru este de a aduna cât mai mulți dovleci sculptați între 13 octombrie - 2 noiembrie,  indiferent de forma, culoarea, mărimea și modul de sculptură a acestuia. Pe lângă dovleci sculptate pot fi  înscriși și dovleci pictați, desenați, decorați sau cu formă neobișnuită, ideea este să adunăm cât mai mulți! Îți creem o oportunitate unică de a-ți aduce propria opera de artă în Castelul Haller, dar totodată vei avea posibilitatea de a cumpăra și sculpta dovleci chiar și la fața locului, în cadrul acestui eveniment special.

Toți candidații, și prin urmare fiecare proprietar de dovleac,  va fi răsplătit cu un desert delicios.

Pe 2 noiembrie, duminică, te așteptăm să revii la castel , ca să ne bucurăm împreună de creațiile luminate și de o atmosferă aparte.

Bucătăria Castelului  s-a gândit și la gurmanzi, astfel oaspeții și vizitatorii vor fi întâmpinați cu numeroase preparate speciale din dovleac, pe tot parcursul săptămânii.

Vino să doborâm împreună recordul!

 

Curs intensiv de sculptură de dovleci, fructe și alte legume

 

Perioada de desfășurare: 24 - 25 octombrie

Vom lansa un curs intensiv de două zile, pe parcursul căreia se pot asimila bazele sculpturii de legume și fructe.

Veți avea posibilitatea de a învăța direct de la maeștri recunoscuți și premiați în străinătate sculptarea unor forme de flori, frunze, litere, precum și numeroase alte modele.

De asemenea, în cadrul acestui curs se vor putea realiza și felinare de dovleac artistice.

Participă și tu la tentativa de a doborî recordul!

 

După-amiază minunată la Castelul Haller!

 

Halloween -ul este o sărbătoare, care păstrează tradiții celtice străvechi, păstrată mai ales în țările anglo-saxone, dar care în zilele noastre s-a răspândit aproape în întreaga lume. Sărbătoarea Vrăjitoarelor, fantomelor și a altor spirite fiind reînviată anual pe 31 octombrie.

Simbolul Halloween-ului este de secole întregi felinarul din dovleac scobit, care ține departe spiritele rele și care totodată ajută spiritele celor morți să își găsească drumul înapoi către casă.

Pe 26 octombrie, duminică, oaspeții sunt așteptați  în curtea Castelului Haller cu programe familiale de creere a unor tradiții. Vor fi prezenți Tamás Gábor și Bezovics Judit, artiști în sculptura de fructe și legume. Vă pregătim și o demonstrație cu felinare din dovleac, prin care dăm startul tentativei noastre de a doborî un record.

Despre Abib

Castel Haller , Ogra, str Principala , nr 466 , jud Mures