AboutRo.com, primul site dedicat turismului cultural care te ajută să îţi planifici călătoriile

BUCURESTI - 21 martie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Turism

Bucureşti, 21.03.2011: AboutRo.com, lansat chiar pe 1 Decembrie la sfârşitul anului trecut, reprezintă prima platformă online dedicată exclusiv turismului cultural în România. Având o hartă cu aproximativ 2300 de obiective turistice documentate, site-ul oferă posibilitatea creării unui itinerariu personalizat, prin selectarea punctelor de interes.

Aboutro.com, logo, turism cultural

Aboutro.com, logo, turism cultural

 Intenţionăm ca pe viitor, funcţia de planificare să includă componentele de cazare şi transport şi, de asemenea, o bază de opţiuni pentru locuri de luat masa, astfel încât să acoperim toate aspectele unei călătorii. Totodată, obiectivul nostru pe termen lung este acela de ne transforma într-un "unificator" în spaţiul turismului cultural românesc.  

Răzvan Ciucă

Astfel, fără a fi nevoie de un cont de utilizator, orice persoană poate să aleagă obiectivele pe care doreşte să le viziteze, să se documenteze asupra lor şi să le includă într-un traseu, ce ulterior poate fi printat. Interfaţa uşor de folosit, design-ul curat şi modul accesibil  de prezentare a informatiei, sunt caracteristici ce fac din AboutRo un instrument util şi prietenos pentru orice utilizator.

Fiind disponibil şi în limba engleză, site-ul se adresează în egală măsură românilor dornici să redescopere frumuseţile ţării  şi  turiştilor străini. Spre deosebire de alte site-uri de turism, AboutRo este orientat cu precădere spre aria turismului cultural românesc, dorind să aducă în atenţia publică, pe lângă obiectivele turistice deja populare, şi atracţii mai puţin cunoscute sau ameninţate.

Sub aspectul conţinutului, site-ul propune celor pasionaţi de turism cultural o rubrică cu evenimente locale (târguri şi festivaluri tradiţionale), o rubrică de excursii în cadrul căreia sunt prezentate diferite oferte de excursii în ţară, şi o rubrica de impresii, cuprinzand articole de călătorie.

AboutRo este disponibil în varianta beta, continuând să se dezvolte atât la nivelul conţinutului, cât şi la nivelul funcţiei de planificare.

Despre Aboutro

AboutRo a luat naştere la iniţiativa a doi tineri pasionaţi de călătorii, Răzvan Ciucă şi Andra Miloiu, ce au identificat absenta unui spatiu virtual în care să fie centralizate toate informatiile necesare pentru planificarea unei excursii în România. Pentru a ajunge la varianta actuală a site-ului, a fost nevoie de aproximativ un an de zile şi de o echipă formată din şase persoane.