CURS FISCALITATE ACREDITAT - ULTIMELE NOUTATI FISCALE

BUCURESTI - 29 august 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, Educatie / Cultura, Finante / Contabilitate

Cursul de Fiscalitate îşi propune să sprijine participanţii în dobândirea unor noţiuni practice specifice domeniului impozitului pe profit, TVA, impozitului pe veniturile nerezidentilor, dosarului preturilor de transfer, autorizatiilor pentru produsele accizabile. Pentru a urma acest curs sunt necesare notiuni de Contabilitate financiara.

Cursul este acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei (click aici pentru detalii referitoare la ACREDITARI). Dupa finalizarea cursului se sustine examen in prezenta unei comisii desemnata de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei si se obtine o diploma recunoscuta la nivel national. DIPLOMELE AU VALABILITATE NELIMITATA.   

Este un curs interactiv, in care cunostintele teoretice sunt aprofundate prin exemple de calcul, exerciţii şi studii de caz. Se vor face trimiteri la jurisprudenţă (Decizii ale Curţii Europene, Decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi puncte de vedere date de direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului de Finanţe).    

In urma participarii la acest curs veti avea urmatoarele beneficii:    

1. veti invata sa interpretati corect prevederile legislative privitoare la TVA/impozit pe profit/impozitare nerezidenti/preturi de transfer    

2.   veti afla ultimele noutati legislative si modul in care acestea afecteaza fiscalitatea companiei    

3. veti primi raspunsuri de la un expert fiscal cu experienta relevanta in domeniu.

 

STRUCTURA CURSULUI 

1. TVA: BAZA LEGALA. APLICATII PRACTICE (rambursare TVA, deducere TVA, TVA comunitar, decont TVA).     - Legislaţie aplicabilă. Persoane impozabile/neimpozabile. Sediu fix/stabilit în România. Livrari/prestari efectuate în ţară.     - Achizitii intracomunitare. Cursul de schimb valutar utilizat. Baza de impozitare la import. Ajustarea bazei de impozitare     - Operaţiunile impozabile in România. Cotele de TVA. Scutiri. Exercitarea optiunii de taxare.     - Scutiri pentru export/operatiuni intracomunitare. Justificarea scutirii. Regimul fiscal al bunurilor distruse/lipsa din gestiune.     - Faptul generator. Exigibilitatea TVA. Locul operatiunilor impozabile. Reguli derogatorii. Regimuri simplificate.     - Mecanismul de deducere a TVA si rambursarea TVA. Persoane impozabile cu regim mixt. Aplicarea pro-ratei.     - Procedeul rambursarii catre persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania.     - Ajustarea taxei deductibile pentru bunurile de capital    

OBLIGATIILE PERSOANELOR IMPOZABILE     

 - Inregistrarea in scopuri de TVA. Documente si evidente. Factura, Autofactura, Avizul de insotire a marfii.      - Corectarea facturilor din proprie initiativă/in timpul inspectiei fiscale. Efectele corectarii asupra obligatiilor fiscale.      - Raportarea erorii prin decontul de TVA. Raportarea erorii prin declaratiile informative      - Evidenta operatiunilor din sfera TVA. Jurnalele pentru vanzari/cumparari      - Decontul de TVA. Instructiuni de completare. Corectarea erorilor din decontul de TVA      - Perioada fiscală. Notificarea perioadei fiscale. Declaratia 010. Declaratia 092      - Ghidul declaraţiilor de TVA. Cele mai frecvente greşeli din declaraţiile de TVA

2. IMPOZITUL PE PROFIT. PREZENTARE. STUDII DE CAZ.     - Contribuabili.Sfera de cuprindere a impozitului. Scutiri. Anul fiscal.Cotele de impozitare. Calculul profitului impozabil.     - Plata impozitului pe profit. Pierderi fiscale.

3. IMPOZITAREA VENITURILOR REALIZATE DE NEREZIDENTI ÎN ROMÂNIA      - Cadrul normativ si enumerarea tuturor veniturilor si sumelor realizate de nerezidenti impozabile în România.     - Modul de calcul al impozitelor; obligatii declarative.     - Impozitarea în cel mai favorabil mod între prevederile  Codului fiscal vs. Conventia de evitare a dublei impuneri.     - Certificatul de rezidenta fiscala, rolul acestuia, perioada de valabilitate.     - Consecinte neachitarii impozitelor de catre nerezidenti si suportarea acestora de catre societatea din România.

4. DOSARUL PRETURILOR DE TRANSFER      

- Când este obligatorie întocmirea dosarului preturilor de transfer?     - Cadrul normativ aplicabil dosarului preturilor de transfer.               - Documentele minime obligatorii într-un dosar de preturi de transfer.     - Secretul dificultatii preturilor de transfer.     - Consecinte pentru neîntocmirea dosarului preturilor de transfer la solicitarea autoritatii fiscale.

5. AUTORIZATII OBLIGATORII IN COMERTUL CU PRODUSE ACCIZABILE              (CAFEA, BAUTURI ALCOOLICE, TIGARI, BENZINA, MOTORINA, ULEIURI MINERALE ETC.)      - Identificarea si enumerarea produselor accizabile din România.     -  Identificarea autorizatiilor pentru productia de produse accizabile.     -   Autorizatii necesare distribuitorilor, intermediarilor si revânzatorilor de produse accizabile.     - Autorizatii pentru achizitia intracomunitara, importul de produse accizabile.     - Principalele sanctiuni, contraventii si infractiuni la regimul produselor accizabile.                      

AVANTAJELE  CURSANTILOR 

- experienta scolii de peste opt ani in formarea   profesionala

- trainerii cu experienta profesionala si   pedagogica dovedite in domeniul de referinta

- prezentarea tematicii de curs din perspectiva unor   practicieni, cu exemple concrete

- certificarea ISO a scolii pentru   organizarea de cursuri (detalii aici)

- gradul de satisfactie a absolventilor de peste   97% (masurat prin chestionare de evaluare; detalii aici)

- clientii scolii extrem de numerosi,   inclusiv companii prestigioase din Romania (detalii   aici)

- baza materiala foarte buna detinuta de   scoala (detalii aici)

- localizare centrala, usor accesibila (detalii   aici)

- preturi extrem de accesibile (cel mai bun   raport calitate/pret)

- posibilitatea achitarii cursurilor in rate

- suport de curs/manual de studiu gratuit

- program flexibil (inclusiv seara/in week-end)

- locuri de parcare in incinta scolii

 

 

Despre Absolute School

ABSOLUTE SCHOOL are ca obiect de activitate organizarea de cursuri de pregatire pentru incepatori si avansati in domeniile IT, contabilitate, resurse umane, protectia muncii, limba engleza.

Cursurile noastre, prin continutul si calitatea lor, va cresc considerabil atat nivelul de pregatire cat si sansele obtinerii unui job mai bun. Valorile care ne ghideaza eforturile sunt respectul fata de clienti si lucrul bine facut la un pret extrem de avantajos. Cursurile sunt preponderent practice.