CURS TEHNICI DE RECRUTARE SI SELECTIE ACREDITAT - ABSOLUTE SCHOOL

BUCURESTI - 1 noiembrie 2012

Comunicat tip General in Industrie, Juridic, HR

Daca doriti sa deveniti un profesionist in recrutare , va invitam sa participati la cursul de “ Tehnici de recrutare si selectie a personalului”. Ne propunem ca prin acest curs sa va oferim tot suportul pentru a deveni un recrutor profesionist, capabil sa gestioneze provocarile aparute intr-un proces de recrutare. Cu ajutotul acestui curs va veti insusi atat strategiile de recrutare pentru un proces de recrutare clasica, cat si pentru un proces de executive search, obtinand informatiile necesare despre fiecare pas al procesului de recrutare.
Cursul va cuprinde, pe langa partea practica, o multitudine de jocuri de rol, simulari, dezbateri si demonstratii. La finalul cursului veti putea deveni un business partner pentru managementul companiei in care lucrati.
Cursul este acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Dupa finalizarea cursului se sustine examen in prezenta unei comisii desemnata de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei si se obtine o diploma recunoscuta la nivel national. DIPLOMELE AU VALABILITATE NELIMITATA.
In cadrul cursului au loc discutii libere pe baza suportului informativ (oferit GRATUIT).

CURS TEHNICI DE RECRUTARE SI SELECTIE ACREDITAT - ABSOLUTE SCHOOL

CURSURILE SE DESFASOARA LA SEDIUL SCOLII DIN CALEA PLEVNEI 136 (langa Spitalul Militar).

DETALII PE PAGINA WEB A SCOLII: http://www.absoluteschool.net.

STRUCTURA CURSULUI I. RESURSELE UMANE IN CONTEXTUL ACTUAL •  Definirea, componentele, rolul si obiectivele managementului resurselor umane. •  Rolul resurselor umane in organizatiile din Romania anului 2012. •  Cultura organizationala si influenta mediului intern si extern asupra procesului de recrutare si selectie. •  Ce provocari apar in procesele de recrutare in anul 2012 si cum le facem fata?

II. RECRUTAREA    2.1. Analiza necesarului de resurse umane si analiza posturilor vacante • Utilizarea fisei de post in vederea intelegerii postului vacant si definirii profilului candidatului ideal. • Construirea si utilizarea instrumentelor-componente ale analizei postului: descrierea si specificatiile postului. • Definirea, tipurile si formele de recrutare: avantaje si dezavantaje. • Tipuri de recrutare : externa, interna; clasica, executive search/headhunting Aplicatii practice: analiza unei fise de post; stabilirea competentelelor urmarite in procesul de selectie.    2.2. Promovarea posturilor. Cunoasterea metodelor de promovare. Alegerea celui mai adecvat canal de promovare. Conceperea anuntului de recrutare. Aplicatii practice: analiza comparativa a anuturilor de recrutare si conceperea unui anunt de recrutare profesionist si eficient.    2.3. Preselectia • Colectarea aplicatiilor si screening-ul CV-urilor si a scrisorilor de intentie. Sfaturi in analiza CV-urilor. • Utilizarea paginilor web de profil pentru identificarea unor candidati potriviti, targetati intr-un proces de executive search. Aplicatii practice: analiza CV-urilor cu scopul de a le identifica pe cele mai potrivite pentru profilul prestabilit.    2.4. Selectia • Definirea competentelor si a standardelor de performanta. • Interviul de selectie. Definire. Construirea ghidului de interviu bazat pe competente. Structura interviului de selectie. Tipuri de interviu. • Comunicarea non-verbala in cadrul interviului fata in fata. Aplicatii practice: •  conceperea unei grile de intrebari si a unei grile de evaluare in cadrul interviului fata in fata •  simularea interviului clasic, dar si a celui de executive search •  vizualizarea unor materiale video despre interviul comportamental – dezbateri    2.5. Testarea psihologica • Testele psihologice si cele tehnice. Rolul aplicarii lor, recomandari in utilizare si tipuri de teste folosite in organizatii pe piata resurselor umane. • Centrele de evaluare. Aplicatii practice: realizarea unui test psihologic si analiza evaluarii psihologice obtinute in urma utilizarii acestui test; utilizarea acestor informatii in procesul de recrutare.    2.6. Finalizarea selectiei. Oferta de angajare. Negocierea ofertei si intelegerea motivatiei candidatilor. Tipuri si tehnici de negocieri in functie de personalitatea candidatului. III. INDUCTIA ANGAJATILOR. Definirea inductiei organizationale. Rolul si scopul procesului de inductie. Continutul, etapele si formele procesului de inductie organizationala. Aplicatie practica: conceperea unei Fise de Inductie.

Top of Form

 

Bottom of Form

 

AVANTAJELE CURSANTILOR

- experienta scolii de peste opt ani in formarea profesionala

- trainerii cu experienta profesionala si pedagogica dovedite in domeniul de referinta

- prezentarea tematicii de curs din perspectiva unor practicieni, cu exemple concrete

- certificarea ISO a scolii pentru organizarea de cursuri

- gradul de satisfactie a absolventilor de peste 97% (masurat prin chestionare de evaluare)

- clientii scolii extrem de numerosi, inclusiv companii prestigioase din Romania

- baza materiala foarte buna detinuta de scoala

- localizare centrala, usor accesibila

- preturi extrem de accesibile (cel mai bun raport calitate/pret)

- posibilitatea achitarii cursurilor in rate

- suport de curs/manual de studiu gratuit

- program flexibil (inclusiv seara/in week-end)

- locuri de parcare in incinta scolii   

Despre Absolute School

Despre Absolute School
ABSOLUTE SCHOOL este o scoala privata infiintata in anul 2004, avand ca unic obiect de activitate organizarea de cursuri.
MISIUNEA SCOLII: sa fim recunoscuti ca scoala care ofera persoanelor interesate cursuri de formare profesionala de cea mai buna calitate la preturi accesibile. Ne bazam pe increderea clientilor, pe calitatea si eficienta cursurilor oferite
VIZIUNEA SCOLII: sa fim recunoscuti ca un partener integru si stabil in domeniul nostru de activitate.
VALORILE SCOLII
Angajatii nostri dau valoare organizatiei si participa la dezvoltarea acesteia, fiind responsabili pentru îndeplinirea misiunii pe care ne-am asumat-o. Urmarim in permanenta calitatea, motivarea si performanta , acestia fiind factori esentiali in atingerea obiectivelor. Valorile noastre sunt urmatoarele: profesionalism, integritate, stabilitate, dinamism, orientare catre clienti, incredere.
CINE SUNT TRAINERII
Absolut toti trainerii nostri sunt practicieni, avand si experienta didactica semnificativa. S-a demonstrat in timp ca in acest mod putem oferi cursantilor nostri cursuri axate pe partea practica a domeniului de referinta.
CUM SE DESFASOARA CURSURILE
Fiecare cursant primeste GRATUIT toate materialele necesare (suport de curs, caiet de aplicatii practice, monografii, etc.) iar cursurile sunt interactive, desfasurandu-se sub forma unor dezbateri (seminarii), astfel incat timpul petrecut la curs este utilizat extrem de eficient.

ABSOLUTE SCHOOL DETINE CERTIFICARE ISO 9001.