Interesat de fiscalitate?Te invitam la un training complex, interactiv, in care inveti de la specialisti si obtii o certificare internationala

BUCURESTI - 14 aprilie 2016

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate, Juridic, Cursuri

In urma participarii la acest curs veti avea urmatoarele beneficii:

- veti invata sa interpretati corect prevederile legislative privitoare la TVA/impozit pe profit
- veti afla ultimele noutati legislative si modul in care acestea afecteaza fiscalitatea companiei
- veti primi raspunsuri de la un expert fiscal cu experienta relevanta in domeniu

1. TVA: BAZA LEGALA. APLICATII PRACTICE. TVA LA INCASARE.     - Legislaţie aplicabilă. Persoane impozabile/neimpozabile. Sediu fix/stabilit în România. Livrari/prestari efectuate în ţară.     - Achizitii intracomunitare. Cursul de schimb valutar utilizat. Baza de impozitare la import. Ajustarea bazei de impozitare     - Operaţiunile impozabile in România. Cotele de TVA. Scutiri. Exercitarea optiunii de taxare.     - Scutiri pentru export/operatiuni intracomunitare. Justificarea scutirii. Regimul fiscal al bunurilor distruse/lipsa din gestiune.     - Faptul generator. Exigibilitatea TVA. Locul operatiunilor impozabile. Reguli derogatorii. Regimuri simplificate.     - APLICAREA TVA LA INCASARE (valabil de la 01.01.2013)     - Mecanismul de deducere a TVA si rambursarea TVA. Persoane impozabile cu regim mixt. Aplicarea pro-ratei.     - Procedeul rambursarii catre persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania.     - Ajustarea taxei deductibile pentru bunurile de capital     OBLIGATIILE PERSOANELOR IMPOZABILE      - Inregistrarea in scopuri de TVA. Documente si evidente. Factura, Autofactura, Avizul de insotire a marfii.      - Corectarea facturilor din proprie initiativă/in timpul inspectiei fiscale. Efectele corectarii asupra obligatiilor fiscale.      - Raportarea erorii prin decontul de TVA. Raportarea erorii prin declaratiile informative      - Evidenta operatiunilor din sfera TVA. Jurnalele pentru vanzari/cumparari      - Decontul de TVA. Instructiuni de completare. Corectarea erorilor din decontul de TVA      - Perioada fiscală. Notificarea perioadei fiscale. Declaratia 010. Declaratia 092      - Ghidul declaraţiilor de TVA. Cele mai frecvente greşeli din declaraţiile de TVA 2. IMPOZITUL PE PROFIT. PREZENTARE. STUDII DE CAZ.     - Contribuabili.Sfera de cuprindere a impozitului. Scutiri. Anul fiscal.Cotele de impozitare. Calculul profitului impozabil.     - Plata impozitului pe profit. Pierderi fiscale.

Despre Absolute School

ABSOLUTE SCHOOL are ca obiect de activitate organizarea de cursuri de pregatire pentru incepatori si avansati in domeniile IT, contabilitate, resurse umane, protectia muncii, limba engleza.

Cursurile noastre, prin continutul si calitatea lor, va cresc considerabil atat nivelul de pregatire cat si sansele obtinerii unui job mai bun. Valorile care ne ghideaza eforturile sunt respectul fata de clienti si lucrul bine facut la un pret extrem de avantajos. Cursurile sunt preponderent practice.