Absorbtie

Definitie Absorbtie

Preluarea unei societati comerciale de catre o alta societate comerciala, intregul activ al primei societati devenind aportul sau la capitalul social al celei de a doua. Pentru aportul respectiv se emit actiuni de catre societatea absorbanta daca aceasta este societate pe actiuni, iar daca nu, se acorda parti de capital social corespunzatoare. Prin absorbtie se schimba drepturile sociale ale proprietarilor societatilor absorbite contra actiuni sau noi cote-parti din cresterea capitalului societatii absorbante. Este forma de fuziune cea mai utilizata, pentru ca absorbtia permite unirea unor societati de marimi foarte diferite. Absorbtia are loc pe baza unui acord sau contract de fuziune intre societatile participante, indiferent de imprejurarile care au determinat societatile indeosebi societatea absorbita sa recurga la acest acord.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Absorbtie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Absorbtie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Absorbtie. Definitiile termenilor despre Absorbtie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Absorbtie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Absorbtie.