Abuz de drept

Definitie Abuz de drept

Fapta ilicita constand in exercitarea drepturilor subiective intr-un mod contrar scopului lor social, economic, legii sau regulilor de convietuire sociala. Cazurile cele mai frecvente sunt: exercitarea unui drept subiectiv exclusiv in scopul de a pagubi pe altul, de a face sicane altuia si de a obtine foloase ilicite. Abuzul de drept se poate infatisa sub forma unor acte comisive (vezi si Fapt comisiv) sau omisive (vezi si Fapt omisiv).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Abuz de drept? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Abuz de drept.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Abuz de drept. Definitiile termenilor despre Abuz de drept cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Abuz de drept, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Abuz de drept.