Alias devine parte a corporaţiei Autodesk

BUCURESTI - 6 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Autodesk (Nasdaq: ADSK), lider mondial în domeniul producţiei de software pentru proiectarea asistată, a anunţat preluarea companiei canadiene Alias. Alias produce şi furnizează software şi servicii ce se adresează producătorilor de film şi televiziune, creatorilor de jocuri pentru PC şi aplicaţii Web şi în general tuturor specialiştilor din industria creaţiilor digitale 3D sau celor interesaţi de vizualizarea tridimensională.

Alias devine parte a corporaţiei Autodesk

Produsele şi serviciile Alias au aplicabilitate şi în alte sectoare de activitate, aşa cum sunt design-ul industrial, industria constructoare de maşini, proiectarea bunurilor de larg consum sau arhitectura.

Companie cu peste 6 milioane de utilizatori în întreaga lume, Autodesk este cel mai mare producător mondial de software de proiectare pentru PC şi dispune de o expertiză extinsă ce acoperă domenii variate: mecanică, infrastructură, arhitectură, construcţii civile, digital media şi servicii wireless de transfer al datelor.

Specialiştii din industria de media şi divertisment ştiu că cele mai bune efecte vizuale sunt acelea create şi procesate cu ajutorul aplicaţiilor Alias - Maya®, MotionBuilder® şi FBX® - combinate cu produsele Autodesk de modelare, animaţie şi rendering 3D - Inferno®, Flame®, Lustre® şi 3ds Max®.

Preţul de achiziţie al pachetului de acţiuni a fost stabilit la suma de 182 de milioane de dolari iar Autodesk preconizează că va finaliza această tranzacţie în decurs de patru - şase luni. Până la acest termen, Autodesk şi Alias vor opera ca două companii distincte.

“Odată cu această fuziune, compania noastră va câştiga o echipă de profesionişti renumiţi în grafica computerizată iar utilizatorii noştri vor beneficia de avantajele integrării tehnologiilor Autodesk şi Alias,” a declarat Carl Bass, COO al Autodesk.

Fondată în 1983, cu sediul general în Toronto - Canada, compania Alias are în portofoliul său de clienţi companii de prestigiu precum AT&T, Boeing, General Motors, BMW, Fiat, Ford, Honda, Renault, DreamWorks SKG, Nintendo, Kodak, Rollerblade, Sharp şi Timex. Veniturile Alias în anul fiscal încheiat la data de 30 iunie 2005 însumau 83 de milioane de dolari.

Despre A&C INTERNATIONAL

A&C INTERNATIONAL
Firmă româno-canadiană cu capital privat înfiinţată în anul 1990, A&C INTERNATIONAL SA este distribuitorul autorizat al produselor Autodesk în România. Compania certificată ISO 9001:2000 furnizează soluţii integrate software şi hardware pentru proiectare, producţie şi analiză asistată de calculator (CAD/CAM/CAE) necesare în următoarele domenii: mecanică, energetică, arhitectură, construcţii civile, telecomunicaţii, infrastructură, geodezie, cartografie, cadastru şi multimedia. A&C INTERNATIONAL este Microsoft Certified partner, IBM Business partner, dealer Adobe, Symantec şi Novell, distribuitor Contex, Mutoh, GTX, Nikon-Trimble (staţii totale) şi Thales Navigation (sisteme GPS).


AUTODESK
Compania americană Autodesk a luat fiinţă în urmă cu 23 de ani, dispune de 6 milioane de utilizatori în întreaga lume şi este cel mai mare producător mondial de software de proiectare pentru PC. Compania a înregistrat în anul fiscal 2005 o cifră de afaceri de peste 1,23 miliarde de dolari, fiind a şasea companie de software din lume. Programele Autodesk încorporează tehnologii de ultimă oră şi au o vastă aplicabilitate - mecanică, infrastructură, arhitectură, construcţii civile, digital media şi servicii wireless de transfer al datelor, îmbunătăţind considerabil procesul de proiectare şi de management al ciclului de viaţă al produselor (PLM). Prin intermediul si la iniţiativa A&C INTERNATIONAL SA, Autodesk a donat în anul 2002, 10.898 de licenţe software în valoare comercială de peste 64 de milioane de Euro, către 100 de facultăţi şi catedre tehnice din 23 de centre universitare de stat din România. www.autodesk.com

Informaţii suplimentare la tel.: 021-250 5315, fax: 021-250 7774, e-mail: office@acintl.ro, www.acintl.ro, www.maxcadmagazine.ro.

oana.lapadat@acintl.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ac-international/alias-devine-parte-a-corporatiei-autodesk