Autodesk a cumpărat compania Solid Dynamics

BUCURESTI - 6 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Autodesk (Nasdaq: ADSK), lider mondial în domeniul producţiei de software pentru proiectarea asistată, a anunţat achiziţia companiei franceze Solid Dynamics SA. Solid Dynamics este producătorul tehnologiei de dezvoltare a modelelor cinematice şi dinamice ce permite inginerilor proiectanţi din industria mecanică simularea, analiza, testarea şi optimizarea mişcării fizice şi încărcarea în ansambluri mecanice, un proces cunoscut sub denumirea de simulare şi analiză a mişcării. Termenii acestei achiziţii nu au fost făcuţi încă publici.

Autodesk a cumpărat compania Solid Dynamics

Tehnologia Solid Dynamics este cunoscută deja utilizatorilor Autodesk, aceasta fiind o aplicaţie certificată Autodesk Inventor - sistemul CAD tridimensional cel mai bine vândut la nivel mondial. Urmare a acestei achiziţii, Autodesk va putea integra tehnologia Solid Dynamics în versiunile viitoare ale propriilor produse software pentru proiectarea mecanică.

Această tehnologie este vitală proiectanţilor în procesul de simulare a mişcării pieselor componente din interiorul ansamblurilor mecanice, întrucât nu implică realizarea de prototipuri, fapt ce se exprimă în final prin minimizarea costurilor şi reducerea semnificativă a timpului de lansare a pieselor mecanice pe piaţă.

„Autodesk furnizează întotdeauna soluţii ce de cea mai înaltă calitate, iar posibilitatea de simulare dinamică de care dispun acum inginerii mecanici este un alt exemplu că ne respectăm promisiunile faţă de utilizatorii noştri.”, a declarat Robert Kross – Vice Preşedinte Autodesk al Diviziei MSD, şi a continuat: "Prin această achiziţie, Autodesk va integra tehnologia Solid Dynamics în propriile soluţii şi va încorpora expertiza echipei de specialişti francezi, reuşind astfel să furnizeze funcţionalităţi extinse comunităţii de specialişti din proiectarea mecanică. Tehnologia Solid Dynamics este binecunoscută în industrie ca fiind cea mai performantă, exact ceea ce căutam în demersul nostru de a ne lărgi sfera activităţilor şi competenţelor pe piaţa mecanică.”

În urma unui sondaj efectuat în rândul utilizatorilor soluţiilor Autodesk de proiectare mecanică, simularea dinamică a fost desemnată una dintre tehnologiile cele mai cerute în vederea optimizării procesului de proiectare.

Solid Dynamics este o companie franceză cu sediul central în Roanne, fondată în 1992 de către Dr. Fabien Chojnowski - actualul CEO şi Preşedinte şi Laurent Chojnowski - Director al departamentului de Cercetare-Dezvoltare. Tehnologia dezvoltată de compania Solid Dynamics este utilizată în procesul de proiectare mecanică atât în mediul comercial cât şi în cel academic – în special în liceele franceze şi în universităţile ce au ca domeniu de specializare ingineria mecanică.

Despre A&C INTERNATIONAL

A&C INTERNATIONAL S.A.
Firma româno-canadiană cu capital privat înfiinţată în anul 1990, A&C INTERNATIONAL S.A este distribuitorul autorizat al produselor Autodesk în România. Compania certificată ISO 9001-2000 furnizează soluţii integrate software şi hardware pentru proiectare, producţie şi analiză asistată de calculator (CAD/CAM/CAE) necesare în următoarele domenii: mecanică, energetică, arhitectură, construcţii civile, telecomunicaţii, infrastructură, geodezie, cartografie, cadastru şi multimedia. A&C INTERNATIONAL este Microsoft Certified Partner, IBM Business Partner, dealer Adobe, Symantec şi Novell, distribuitor Contex, Mutoh, GTX, Nikon-Trimble (staţii totale) şi Thales (sisteme GPS). Informaţii suplimentare la tel. 021- 250 5315, fax: 021- 250 7774, e-mail: office@acintl.ro, www.acintl.ro, www.maxcadmagazine.ro

AUTODESK
Compania americană Autodesk a luat fiinţă în urmă cu 23 de ani, dispune de 6 milioane de utilizatori în întreaga lume şi este cel mai mare producător mondial de software de proiectare pentru PC. Compania a înregistrat în anul fiscal 2005 o cifră de afaceri de peste 1,23 miliarde de dolari, fiind a şasea companie de software din lume. Programele Autodesk încorporează tehnologii de ultimă oră şi au o vastă aplicabilitate - mecanică, infrastructură, arhitectură, construcţii civile, digital media şi servicii wireless de transfer al datelor, îmbunătăţind considerabil procesul de proiectare şi de management al ciclului de viaţă al produselor (PLM). Prin intermediul şi la iniţiativa A&C INTERNATIONAL SA, Autodesk a donat în anul 2002, 10.898 de licenţe software în valoare comercială de peste 64 de milioane de Euro, către 100 de facultăţi şi catedre tehnice din 23 de centre universitare de stat din România. www.autodesk.com
Informaţii suplimentare la tel. 021- 250 5315, fax: 021- 250 7774, e-mail: office@acintl.ro, www.acintl.ro, www.maxcadmagazine.ro

oana.lapadat@acintl.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ac-international/autodesk-a-cumparat-compania-solid-dynamics