Romania turistica, prezentata prin panorame virtuale

BUCURESTI - 11 ianuarie 2006

Comunicat tip General in Turism

Serviciul de panorame virtuale Panoramax extinde proiectul “Bucurestiul panoramic” la nivel national. In prima jumatate a anului 2006, cinci orase vor fi prezentate prin imagini la 360 de grade. Sondajul in urma caruia vor fi selectate acestea a fost lansat astazi la adresa www.panoramax.ro/romania . Vizitarea lor va fi gratuita, iar designerii web vor putea utiliza imaginile fara nici un cost.

Timp de o luna, fiecare utilizator Internet va putea propune, o data pe zi, o lista de cinci orase pe care doreste sa le viziteze virtual.“In urma lansarii din noiembrie 2005 a paginii www.panoramax.ro/bucuresti am observat pe server ca foarte multi vizitatori au inlocuit numele capitalei cu orase precum Timisoara, Cluj, Brasov, Craiova si Constanta in speranta ca vor gasi paginile respective. Aceasta ne-a facut sa lansam un sondaj pe pagina www.panoramax.ro/romania pentru a afla care sunt dorintele publicului”, explica Adrian Antohi, director tehnic al AC Software. Primele cinci orase rezultate in urma sondajului si care nu au fost deja fotografiate de echipa Panoramax vor deveni accesibile publicului spre vizitare disponibile publicului in prima jumatate a anului.

Proiectul are ca scop sprijinirea turismului romanesc si vine ca o continuare a intiativei lansate la sfarsitul anului trecut si concretizate prin lansarea astazi a panoramelor virtuale din Brasov, Galati si Ramnicu Valcea la adresele www.panoramax.ro/brasov , www.panoramax.ro/galati si respectiv www.panoramax.ro/valcea. De asemenea, categoria ce infatiseaza Bucurestiul a fost imbogatita cu noi imagini: Opera Romana, Lipscani, Facultatea de Drept si Politehnica Bucuresti.

Despre Panoramax
Serviciul Panoramax consta in fotografierea panoramica, la 360 de grade, in principal a obiectivelor turistice. Tehnica este utilizata si in prezentarea proprietatilor imobiliare si este foarte populara in Statele Unite ale Americii.
AC Software a creat solutia tehnica pentru unul dintre principalii concurenti pe piata panoramelor virtuale din SUA.

Despre AC Software Impex SRL

Romania turistica, prezentata prin panorame virtuale
Adrian Antohi
adrian@panoramax.ro