"Bucuriile Verii" -Expoziție de artă handmade la Casa Eliad

BUCURESTI - 8 iulie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Academia de Artă Handmade București prezintă prima expoziție dedicată exclusiv artei handmade, intitulată " Bucuriile Verii ", care se desfășoară la Casa Eliad (Bd. Mircea Vodă, nr.5, sector 3), până pe data de 14 iulie a.c.
Intrarea publicului este liberă, cu program zilnic de vizitare, între orele 11.00 - 18.00.

Mioara Iofciulescu (stanga) si Beatrice Lianda Dinu (dreapta)

"Pentru că am considerat că este nevoie de mai multă împlicare în acest domeniu, am constituit asociația Academia de Artă Handmade București, avand ca obiective principale dezvoltarea si promovarea acestui domeniu spectaculos și al artiștilor artizani români".

Mioara Iofciulescu, Președinte Academia de Artă handmade

În cadrul expoziției sunt prezentate lucrări realizate manual de artiști artizani din România. Pot fi admirate tablouri pictate cu diferite tehnici, flori modelate petală cu petală din pastă de porțelan sau țesute din mărgele fine, bijuterii unicat și coliere statement, obiecte turnate din rășină epoxidică, decorate cu tehnica punctului, tehnica decoupage sau tehnica mozaic, copăcei zodiacali din pietre semiprețioase, compoziții cu elemente naturale și creații vestimentare semnate de designerul și scenograful Beatrice Lianda Dinu.

Evenimentul este găzduit de Casa Eliad, monument istoric aflat în administrarea Primăriei Capitalei. Clădirea reprezintă un reper arhitectural și stilistic semnificativ pentru București, păstrînd aproape toate elementele caracteristice unei case boierești, specifice celei de-a doua jumătăți din secolul XIX – începutul secolului XX.

Expozanții sunt membri marcanți ai asociației Academia de Artă Handmade București, lucările expuse fiind gândite in mod special pentru această ocazie.

Vernisajul a avut loc pe data de 1 iulie, în prezența mai multor oameni de cultură și artiști din România, cu prezentări de modă și bijuterii, momente muzicale și decernarea de trofee expozanților pentru contribuția adusă la promovarea și dezvoltarea domeniului în România.

Actrițele Ioana Abur și Julieta Georoiu, membrii Orchestrei Nationale Valahia, dirijorul Marius Zorila și soția acestuia, cântăreața Lavinia Goste, se numără printre vizitatorii expoziției și susținătorii artștilor artizani din România. "Este minunat ceea ce reușiți să realizați cu mâinile voastre și vă felicit din tot sufletul!", le-a transmis actrița Ioana Abur artizanilor.

Vă învităm să vizitați expoziția unde veți fi întâmpinați în fiecare zi de către artizani dornici să vă dea toate informațiile și explicațiile necesare despre operele prezentate și tehnicile folosite.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/academia-de-arta-handmade-bucuresti/bucuriile-verii-expozitie-de-arta-handmade-la-casa-eliad