10 motive pentru care cărțile sunt esențiale în dezvoltarea personală și spiritualitate

BUCURESTI - 7 august 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

1. Nu trebuie să fii un cititor înrăit pentru a te bucura de cărțile ce abordează teme de dezvoltare personală și spiritualitate.

.

.

Poți începe chiar acum în această direcție, cu Puterea Prezentului, și lasă-te purtat(ă) de val. Această carte va ajuta semințele binelui să înflorească în tine, îți va extinde viziunea asupra vieții ca o livadă ce zumzăie de viață. Găsești în cartea Puterea Prezentului multe idei, idealuri și practici spirituale și ea poate deveni chiar cea mai bună companie ce îți va da motive să te bucuri și să celebrezi viața. Eckhart Tolle va deveni companionul tău pe calea dezvoltării personale și îți va ridica moralul exact atunci când ai nevoie.

2. Cititul reprezintă o activitate spirituală ce îți aprinde imaginația, ajunge până la suflet și-ți deschide inima și mintea către cea mai mare aventură a vieții tale. Poți marca pasajele care te impresionează sau te provoacă la introspecție, pentru ca apoi să revii asupra lor când simți că e momentul pentru a mai face un pas mic în direcția bună. După cum spunea R.D. Cumming: "O carte bună nu are sfârșit" - o carte spirituală bună va continua să trăiască prin tine și te vei întoarce mereu la ea pentru înțelepciune și inspirație.

3. Cititul contribuie la aducerea creativității autorului la lumina zilei în această lume dură și tumuloasă. Uneori este greu să punem în practică învățăturile din cărți, însă progresul lent și constant va aduce satisfacție ce va dura o viață întreagă.

4. Cărțile pentru transformarea personală, printre care și Puterea Prezentului, pun accent pe practica spirituală. Aceasta este foarte importantă, ca dovadă că tot mai mulți autori o includ în cărțile lor de spiritualitate. Vei observa că practica spirituală va deveni baza schimbărilor pe care le dorești în viața ta, ca o scară pe care urci către o nouă etapă a vieții tale.

5. Cărțile te vor ajuta să vezi spiritualitatea cu alți ochi, iar relația cu Dumnezeu va deveni mai vie și mai bogată. Tot ce știi până acum despre spiritualitate va căpăta un nou sens, un nou contur și îți va îmbogăți mult viața.

6. În ultimii ani au apărut foarte multe cărți despre natura umană, creier, memorie, integrarea binelui, empatie, bunătate și multe alte subiecte. Vei învăța din aceste cărți (disponibile în librăria online eusunt.ro) că este posibilă reconfigurarea creierului nostru datorită plasticității sale. Creierul este cel mai glorios organ al nostru. Toate realizările umanității se datorează maiestății creierului: muzica, filosofia, descoperirile științifice, filmele artistice - creierul ne uimește cu capacitatea și puterea sa. Dacă te fascinează acest subiect, urmărește ultimele noutăți în materie de cărți dedicate transformării personale.

7. Cartea recomandată de mine - Puterea Prezentului disponibilă pe eusunt.ro -  te va ajuta să descoperi și să îmbrățișezi misterul vieții, practica spirituală cea mai plină de har a secolului XXI. A fi spiritual înseamnă, printre altele, să ai un mare respect pentru marile mistere ale vieții: individualitatea profundă a altor suflete, frumusețea ciudată a naturii și a lumii animale, complexitatea greu de descris a sinelui nostru interior și adâncimea inexplicabilă a lui Dumnezeu. În fiecare an apar tot mai multe cărți pe această temă.

8. Cărțile sunt ca niște faruri în marea vieții noastre, în special pentru persoanele de vârsta a treia care sunt mai receptive la astfel de semnale. Acestea găsesc foarte multe resurse care le vor oferi tot mai multe ocazii să-și rafineze caracterul, să experimenteze diverse practici, să-și extindă aprecierea către alte religii, să-și îmbogățească relațiile și să devină mai mature din punct de vedere spiritual. Nu este niciodată prea târziu să-ți cultivi o viață personală bogată prin ținerea unui jurnal pe diverse teme, prin constuirea de amintiri frumoase, prin auto-analizarea vieții și alte practici asemănătoare.

9. Răsfoind prin cărțile disponibile în librăria online eusunt.ro, vei observa foarte multe cărți despre practica mindfulness care ne învață să fim atenți, să rămânem în momentul prezent fără să ne zboare gândul la trecut sau la viitor, și să fim destul de ludici pentru a ne deschide către orice experiență pe care ne-o aduce viața în cale. Această practică spirituală flexibilă a fost deja integrată în familii, școli, corporații, SPA-uri, centre de agrement, case de bătrâni, unele închisori din lume și multe alte locuri.

10. Puterea Prezentului și alte cărți de spiritualitate sunt pentru rebeli, de orice vârstă - în special pentru rebelii dedicați unei cauze ce necesită înțelegerea acestei lumi din alte puncte de vedere decât cele oferite de educația primită până în prezent. Continuă-ți călătoria cu Puterea Prezentului și vei găsi mai multă liniște în interiorul tău.