5 cele mai importante beneficii ale utilizarii pasturei

BUCURESTI - 29 septembrie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Mentinerea sanatatii este un aspect important pentru fiecare dintre noi, iar, in general, natura ne ofera din belsugul ei tot ce avem nevoie pentru a ne putea ingriji si a ne mentine starea de bine dupa care adesea tanjim.

Apicola

Apicola

Cel mai cunoscut produs apicol este, bineinteles, mierea, care poate fi la randul sau de mai multe feluri. Aceasta se poate obtine din nectarul mai multor tipuri de flori (miere poliflora) sau dintr-unul singur (miere monoflora precum mierea de tei sau de salcam). Totusi, pe langa miere, mai exista multe alte produse apicole cu particularitati aparte ce pot aduce beneficii majore in sustinerea si cresterea capacitatii sistemului imunitar in combaterea diverselor afectiuni.

Astazi vrem sa iti facem cunostinta cu un produs apicol complex, ce poate fi intrebuintat in mod deosebit pentru detoxifierea organismului, avand caracteristici asemanatoare cu cele ale polenului crud sau ale laptisorului de matca, si anume: pastura.

Popular, pastura este denumita si “painea albinelor”, fiind principala hrana a acestora, si este obtinuta in urma fermentarii pentru o perioada de trei luni a polenului crud in stup, in conditii naturale. Pastura are o culoare galben-maronie sau ruginie in functie de florea din care a fost recoltat polenul de catre albina si un gust dulce-acrisor. Aceasta se intalneste sub forma unor granule sau amestecata cu miere cruda pentru a-i oferi un gust mai dulce.

Daca laptisorul de matca este recunoscut indeosebi pentru intarirea sistemului imunitar si pentru sporirea rezistentei la efort fizic si intelectual, pastura are proprietati ce ajuta la eliminarea toxinelor din organism, contribuind astfel la o mai buna functionare a acestuia prin stimularea metabolismului. De asemenea, pastura are un potential nutritiv si efect antibiotic de pana la patru ori mai mare fata de polenul crud, fiind indicata chiar si in dieta persoanelor ce sufera de diabet, datorita indicelui glicemic redus (100 de grame de pastura contin aproximativ 36.5 grame de carbohidrati).

Pastura ofera numeroase beneficii utilizatorilor ei, insa cinci dintre ele sunt printre cele mai recunoscute proprietati ale sale, si anume:

Eliminarea toxinelor din organism datorita aportului insemnat de seleniu pe care il aduce consumul sau, ajutand astfel si in afectiunile glandei tiroide;Protejarea ficatului – ficatul, aflat in stransa legatura cu eliminarea toxinelor, este organul cel mai afectat de obiceiurile alimentare nesanatoare;Reducerea nivelului colesterolului din sange;Ameliorarea simptomelor cauzate de anemie – pastura contine o gama larga de enzime, aminoacizi si vitamine ce ajuta in combaterea lipsei de energie si, implicit, a anemiei:Cresterea longevitatii – datorita tuturor elementelor nutritive pe care le contine, pastura ajuta la pastrarea tonusului si este considerata a fi un remediu impotriva imbatranirii.

Pastura se poate consuma pe tot parcursul anului, insa pentru a avea efecte satisfacatoare, este indicata o cura de minim sase saptamani. Este important sa iti testezi inainte toleranta la acest produs utilizand o cantitate cat mai mica, iar daca rezultatul este unul pozitiv, poti creste treptat doza pana la una-doua lingurite de pastura pe zi (5-10 g.) in cazul adultilor sau o lingurita pe zi (3 g.) in cazul copiilor. Acesta este un supliment alimentar ce sustine un stil de viata sanatos si o alimentatie variata si bogata, insa nu o inlocuieste.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/5-cele-mai-importante-beneficii-ale-utilizarii-pasturei