5 lucruri de stiut despre procurarea unei case la cheie indiferent de proiect casa

BUCURESTI - 25 mai 2021

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Constructii, Media / Publicitate

Ceea ce il preocupa pe fiecare om cand viseaza la propria casa este costul. Cat costa sa procuri un proiect casa? Care proiecte de case sunt mai potrivite familiei si dorintelor comune? Ce este mai usor – sa cer o casa la rosu sau una total finisata, la cheie? Care dintre multitudinea de modele de case propuse ti se potriveste cel mai bine?

Eproiecte

Eproiecte

Ceea ce il preocupa pe fiecare om cand viseaza la propria casa este costul. Cat costa sa procuri un proiect casa? Care proiecte de case sunt mai potrivite familiei si dorintelor comune? Ce este mai usor – sa cer o casa la rosu sau una total finisata, la cheie? Care dintre multitudinea de modele de case propuse ti se potriveste cel mai bine?

Cert este faptul ca pretul final atat pentru casa la rosu cat si pentru casa la cheie se stabileste numai in baza unui deviz de executie.

Atunci cand decizi sa colaborezi cu o firma, o vei face pe baza unui contract; in felul acesta cineva poarta responsabilitatea constructiei. In marea majoritate a cazurilor, firmele detin personal calificat si echipamente profesionale. Seful de santier este un inginer constructor cu experienta, ce supravegheaza in permanenta muncitorii ce sunt angajatii firmei. Se folosesc echipamente profesionale, materiale insotite de certificate de conformitate si se elibereaza cartea tehnica a constructiei.

Care este avantajul unei case la cheie?

O casa la cheie se diferentiaza de o casa la rosu prin faptul ca este complet finisata si trebuie doar sa o mobilezi si sa te muti in ea.

Iata cinci lucruri pe care ar trebui sa le stii cand decizi sa iti iei o casa la cheie:

Alege dezvoltatorul potrivit si terenul de buna calitate

Asigura-te ca ai o relatie buna cu dezvoltatorul pe care il alegi si ai mare incredere in el- acest lucru te va ajuta sa faci intregul proces mai usor. De asemenea, va insemna ca poti pune cu usurinta orice intrebare si ca, in cele din urma, ti se vor oferi mai multe informatii si detalii care te intereseaza.

De asemenea, este o idee buna sa cercetezi zona pe care cumperi terenul pentru a te asigura ca nu vor exista probleme de mediu.

Alege zona potrivita pentru constructie

Asigura-te ca noua ta casa este planificata corespunzator si ca infrastructura este potrivita pentru tine si familia ta.

Daca te bazezi pe mijloacele de transport in comun, asigura-te ca exista suficiente servicii de acest fel, iar spatiile verzi – accesibile si la odistanta satisfacatoare.

Informeaza-te ce inseamna pentru firma de constructie o casa „la cheie”

Casele „la cheie” inseamna lucruri diferite pentru diferiti constructori, deci este foarte important sa verifici exact ceea ce este inclus in achizitie. Intreaba daca noua casa va include amenajarea teritoriului, caile de acces si toate celelalte lucruri suplimentare necesare.

Studiaza amanuntit contractul

Contractele de constructie vor varia, de asemenea, de la un constructor la altul, asa ca ai mare grija la ceea ce este stipulat in contratul firmei alese de tine.

Nu ezita sa pui intrebari

Intreaba ce este si ce nu este inclus in pachetul tau pentru a evita orice explozie bugetara. Ai grija la toate clauzele contractului.

Cumpararea unei case la cheie inseamna literalmente ca, odata ce cladirea este finalizata, poti incepe sa locuiesti acolo imediat, fara a mai fi nevoie de lucrari suplimentare.

Totusi, inainte de a lua o decizie, alege sa te consulti cu o companie de proiectare si constructie si sa alegi ceea ce ti se potriveste conform preferintelor si bugetului familiei tale.