6 moduri de a va dezvolta in cariera in timp ce lucrati de la distanta

BUCURESTI - 4 septembrie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Desi s-ar putea sa lucrati de la distanta, puteti totusi sa va dezvoltati si sa va consolidati cariera. Chiar daca este posibil sa nu va aflati in fata membrilor echipei si a managerului, daca sunteti dedicat dezvoltarii abilitatilor dumneavoastra de conducere, puteti comunica deschis despre proiectele la care lucrati, despre modul in care promovati colaborarea intre diferitele echipe.

Dezvoltare cariera

Dezvoltare cariera

Desi s-ar putea sa lucrati de la distanta, puteti totusi sa va dezvoltati si sa va consolidati cariera. Chiar daca este posibil sa nu va aflati in fata membrilor echipei si a managerului, daca sunteti dedicat dezvoltarii abilitatilor dumneavoastra de conducere, puteti comunica deschis despre proiectele la care lucrati, despre modul in care promovati colaborarea intre diferitele echipe.

Modul in care demonstrati conducerea echipelor si abilitatile de a desfasura munca din sufragerie pot contribui la dezvoltarea carierei chiar si in aceste momente. Iata cateva modalitati prin care va puteti dezvolta in pozitia dumneavoastra, puteti profita de noi oportunitati de cariera si va puteti pune amprenta in organizatia dumneavoastra, indiferent daca lucrati de acasa.

Solicitati in mod proactiv feedback

Nu asteptati o analiza structurata pentru a incepe sa solicitati feedback de la managerul dumneavoastra si de la echipele din jur. 62% dintre angajati considera ca revizuirea performantei companiei este la nivel de suprafata si incompleta, asa ca treceti inainte de un proces de revizuire structurat cerand feedback proactiv.

Desi solicitarea de informatii despre performanta dumneavoastra si solicitarea de feedback va ajuta sa va dezvoltati pozitia in ceea ce priveste ceea ce functioneaza bine si ce trebuie imbunatatit, va permite, de asemenea, sa aratati managerului ca sunteti sarguincios in ceea ce priveste evolutia in pozitia dumneavoastra.

Cand cereti feedback, fiti clar cu privire la ceea ce ati dori sa stiti despre performanta dumneavoastra profesionala, dezvoltarea profesionala si proiectele la care lucrati in prezent. Asigurati-va ca acordati managerului dumneavoastra timp pentru a discuta feedback-ul prezentat cu sinceritate.

De asemenea nu uitati de zile libere care pot influenta pozitiv capacitatea de lucru si concentrare. In continuare beneficiati de zilele de concediu chiar daca lucrati de la distanta. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa completati online cerere de concediu si sa o trimiteti hr-ului.

Lucrati in colaborare intre echipe

Desi lucrati practic, este momentul sa lucrati si mai mult in colaborare cu membrii echipei. Straduiti-va sa lucrati trans-functional cu membrii echipei pentru a obtine perspective, abilitati si contributii diferite la proiecte si initiative. Lucrand in colaborare, acest lucru le va arata colegilor de echipa ca pretuiti ceea ce aduc la masa si onorati munca in echipa pentru a atinge un obiectiv colectiv pentru organizatie.

Cautati modalitati de a oferi valoare activ

Incercati sa adaugati valoare in diferite departamente si echipe, contribuind cu expertiza, abilitatile si opiniile dumneavoastra, atunci cand nu vi s-a cerut. Cand lucrati la un proiect de echipa, faceti un pas mai departe prin cercetarea sau trimiterea de puncte de vorbire inainte de o intalnire a echipei sau o brainstorming in prealabil.

Acceptand acesti pasi proactivi, ii arati echipei si managerului ca esti dispus sa oferi mai mult organizatiei si rolului tau decat ceea ce se asteapta de la tine. Un pic de munca suplimentara merge mult, mai ales atunci cand incercati sa va pozitionati ca lider in cadrul unei organizatii si echipe.

Aratati sefului si a membrilor echipei ca sunteti dispus sa faceti un efort suplimentar, chiar si atunci cand lucrati de acasa, va poate avea un impact pozitiv asupra cresterii in rolul dumneavoastra si in calitate de lider. Daca considerati ca echipa sau conducerea nu este in pas cu evolutia personala va puteti cauta un alt loc de munca unde salariu brut incasat sa fie mai mare.

Imbunatatiti-va comunicarea scrisa

Cand lucrati de la distanta si virtual, este vital sa exersati comunicarea digitala eficienta, clara si concisa. Obisnuinta de a scrie in mod constant e-mailuri si mesaje excelente va va imbunatati comunicarea cu membrii echipei si va va ajuta proiectele sa mearga bine. Pentru a va imbunatati comunicarea scrisa, asigurati-va ca cererea dumneavoastra este clara si stati departe de jargon pentru a limita neintelegerile.

Extindeti-va contributia in mod holistic

Cand un nou proiect nu este disponibil pentru echipa sau grupul dumneavoastra de practica, cautati roluri in afara echipei selectate pentru a va ajuta sa invatati si sa exersati noi abilitati si sa va ridicati capitalul profesional in cadrul organizatiei dumneavoastra. De exemplu, puteti sa va asociati cu un membru al echipei pentru a-l ajuta cu unul dintre proiectele lor sau sa va alaturati companiei dumneavoastra ERG (grup de resurse pentru angajati) pentru a va consolida abilitatile de conducere.

Prioritizeaza, fiind un lider strategic de gandire

Luati o abordare mai strategica a muncii pe care o produceti. A deveni mai strategic va va ajuta sa lucrati mai inteligent si nu mai greu. Dezvoltarea unei strategii de impact este sa ne intrebam „ce” ar trebui sa facem diferit si sa gasim solutii pentru munca dumneavoastra. Pentru a va perfectiona abilitatile strategice, petreceti mai putin timp rezolvand probleme si mai mult timp definind ce probleme ar trebui sa rezolve grupul.

Respectarea acestor puncte te va ajuta sa obtii un salariu mai mare si o pensie privata care te va face fericit sau poate chiar o pensie anticipata.