Ansamblurile rezidențiale noi ce vor fi date în folosință în anul 2020

BUCURESTI - 29 noiembrie 2019

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Retail, Imobiliare

Peste 100 de ansambluri rezidențiale vor fi date în folosință în cursul anului viitor, 2020.

Ansambluri rezidentiale

Ansambluri rezidentiale

Potrivit site-ului de imobiliare Korter.ro, cele mai multe dintre acestea vor fi inaugurate în capitală. Lucrările la nu mai puțin de 65 de complexe noi vor fi finalizate pe parcursul anului 2020, în București. Alte 15 ansambluri rezidențiale vor fi date în folosință în Brașov, 13 în Constanța, 12 în Timișoara, 10 în Iași, iar în Cluj-Napoca și Craiova 7, respectiv 6. Pe Korter.ro puteți vedea toate ansamblurile noi ce sunt în curs de construcție și vor fi inaugurate în anul 2020. Tot aici sunt listate peste 600 de complexe care au spre vânzare locuințe. Un complex rezidențial în București

Preț apartamente în ansambluri rezidențiale noi

Cea mai mare medie de prețuri la apartamente noi se înregistrează în Cluj-Napoca. Conform datelor Korter.ro, aceasta ajunge la 1.251 euro/mp. În cazul locuințelor noi situate într-un cartier rezidențial în București, prețul mediu este de 1.169 euro/mp. Ultima treaptă a podiumului este ocupată de Timișoara cu 1.143 euro/mp.

Dintr-o analiză efectuată pe sectoarele din București reiese că cele mai scumpe locuințe sunt situate în sector 1. Media prețurilor la locuințele noi este de 1.434 euro/mp. La polul opus, cele mai mici prețuri sunt înregistrate în sector 5, o medie de 946 euro/mp.

Pe locul în doi se află sector 2 cu 1.325 euro/mp, iar pe poziția a treia se situează sectorul 3 cu 1.206 euro/mp. În sectorul 4 se înregistrează tot o medie a prețurilor de peste 1.000 de euro, mai exact 1.084 euro/mp, în timp ce în sectorul 6 doar 992 euro/mp.

Korter.ro a analizat prețurile imobiliarelor noi și în județul Ilfov. Conform statisticilor, cele mai mari prețuri sunt în Voluntari, 1.209 euro/mp, care este urmat de Chitia cu 1.167 euro/mp și Snagov cu 1.145 euro/mp. De altfel, acestea sunt singurele localități din Ilfov care înregistrează o medie a prețurilor la locuințele din ansambluri rezidențiale noi de peste 1.000 euro/mp.

La polul opus, cele mai ieftine locuințe sunt în Măgurele - 707 euro/mp, Chiajna - 765 euro/mp și Bragadiru - 772 euro/mp.

Anunțuri de vânzare

Dacă sunteți în căutarea unei locuințe sau doar vrei să studiezi oferta și prețurile de pe piața imobiliară, accesează site-ul de anunțuri Flatfy.ro. Aici poți găsi anunțuri de vânzare apartamente și case, dar și anunțuri cu oferte de chirie.

Flatfy.ro este un motor de căutare pentru imobiliare care încorporează anunțuri din mai multe surse diferite, pentru a oferi utilizatorului o gamă largă de conținut imobiliar relevant.

Potrivit datelor Flatfy.ro, cele mai multe anunțuri de vânzare imobile (în luna octombrie 2019) sunt din București, urmate de cele din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Sibiu.

Primele trei poziții ale clasamentului se păstrează și la anunturile cu oferte de chirie, în top 5 intrând de data aceasta Constanța și Brașov.