Anvelope de iarna – nu neglija importanta anvelopelor de iarna

BUCURESTI - 13 septembrie 2016

Comunicat tip General in Auto, Afaceri, Retail

Cateva saptamani ne mai despart pana la debutul sezonului rece, motiv pentru care e bine sa ne asiguram din timp ca avem masina echipata corespunzator. Un set de anvelope de iarna , lanturi antiderapante, lopata si sacul cu nisip sunt esentiale pe vreme urata.

Anvelope de iarna – nu neglija importanta anvelopelor de iarna

Nu te baza pe faptul ca iernile au inceput sa fie tot mai blande. Legea sanctioneaza soferii care circula cu masina neechipata corespunzator atunci cand carosabilul este acoperit de polei sau de zapada. Iar amenda merge pana la 1.600 de lei si suspendarea dreptului de circulatie. Dincolo de asta, e in joc si siguranta ta si a familiei tale, intrucat utilizarea unor cauciucuri care nu prezinta o buna aderenta cu solul in conditii meteo nefavorabile poate duce la deraparea autoturismului si la accidente cu consecinte grave.

Toate acestea sunt o dovada in plus a faptului ca, oricat de mare ti s-ar parea investitia intr-un set de cauciucuri de iarna , acestea sunt mai mult decat necesare.

Cand temperatura scade sub 7 grade Celsius, cauciucul folosit in compozitia anvelopelor de vara incepe sa se intareasca, astfel se reduce aderenta anvelopelor. De aceea, trebuie montate cauciucuri de iarna, create special pentru a raspunde cat mai bine la un carosabil acoperit cu polei sau cu zapada. Anvelopele de iarna sunt realizate dintr-un cauciuc mai moale, care devine mai flexibil pe masura ce temperaturile scad.

In plus, numarul mare de caneluri si adancimea acestora contribuie la sporirea aderentei anvelopelor.

Nexxon, unul dintre cei mai mari distribuitori de anvelope si camere de aer din Romania, iti ofera in magazinul sau online o gama foarte mare de anvelope de iarna, potrivite atat tipului de masina pe care il detii, cat si bugetului de care dispui.

In plus, o echipa de specialisti este mereu gata sa iti ofere consultanta, atat online, cat si telefonic atunci cand iti doresti sa comanzi un set de cauciucuri de iarna.

Printre recomandarile de care trebuie sa tii cont este ca e bine sa echipezi masina cu anvelope de iarna pe toate cele patru roti. Motivul este simplu: montarea doar pe rotile de pe puntea din fata poate duce la reducerea aderentei pe spate, iar montarea doar pe puntea din spate duce la pierderea controlului volanului si la imposibilitatea de a lua, spre exemplu, o curba. Mai mult, e important sa verifici in fiecare luna presiunea din anvelope.

Specialistii Nexxon recomanda ca sub temperaturi de 7 grade Celsius sa folosesti anvelope de iarna chiar si pentru rularea pe asfalt uscat. De aceea, septembrie si octombrie sunt cele mai potrivite luni pentru montarea anvelopelor de iarna.

Poti comanda cauciucuri de iarna simplu, din fata calculatorului. Nexxon iti va aduce anvelopele direct la usa garajului tau. O varianta ar fi sa mergi chiar tu cu masina la unul dintre service-urile Nexxon, iar acolo vei avea asigurat si montajul profesional.