Aparat de aer conditionat fix vs Aparat de aer conditionat mobil - Ce aleg?

BUCURESTI - 31 martie 2021

Comunicat tip General in Industrie, Media / Publicitate

Conditiile meteo mai putin favorabil te-au adus intr-o incurcatura grozava si te-a facut sa iei decizia de a achizitiona un aparat de aer conditionat? Nu decizia in sine ar fi problema, ci nu esti convins, din mai multe motive, ce ar trebui sa alegi - aparat de aer conditionat fix sau aparat de aer conditionat mobil?

Aer conditionat

Aer conditionat

Sigur ca decizia iti apartine, insa noi iti vom prezenta in continuare fiecare varianta dintre cele mai bune aparate de aer conditionat, situatiile favorabile pentru fiecare dintre ele, precum si avantaje versus dezavantaje, iar la final, ramane sa decizii care este varianta optima pentru tine.

Vom incepe discutia analizand aparatele de aer conditionat mobile. Acestea au ca principal avantaj independenta de care se bucura, fiindca nu necesita montaj de specialitati. O poti face chiar tu fara sa ai cunostinte sau experienta, caci to ceea ce trebuie sa faci este sa montezi furtunul de evacuare pentru a elimina condensul pe fereastra. In plus, in majoritatea cazurilor aparatele de aer conditionat mobile reprezinta cea mai accesibila varianta din perspectiva pretului.

Ca o caracteristica generala pe care o intalnim atat la variantele de aparat fixe, cat si la cele mobile, se refera la necesitatea evacuarii exterioare. Diferenta este facuta doar de montaj. In ceea ce priveste zgomotul produs, nu discutam despre o constanta in acest sens, adica exista variante de aparate mobile ce inregistreaza un nivel de zgomot redus, comparabil cu variantele fixe, in timp ce alte modele inregistreaza un nivel mai mare.

Pe de alta parte, aparatele de aer conditionat mobile pot inregistra un consum energetic mai mare decat cele fixe. Este  mai usor de gasit un aparat fix incadrat intr-o clasa de eficienta energetica superioara decat unul portabil.

Totodata, in cazul in care optati pentru un aparat de aer conditionat mobil prevazut cu rezervor, trebuie sa aveti in vedere ca trebuie golit regulat. In plus, spre deosebire de modelele fixe, aparatele mobile nu dispun de functie de incalzire, deci il puteti folosi doar in sezonul cald, pentru racorirea locuintei. Partea buna este ca il puteti muta foarte usor dintr-un loc in altul, fara a depune prea mult efort, racorind astfel mai multe incaperi cu acelasi aparat. Important este sa exista o modalitate prin care sa conectati tubul din dotare prin care va iesi condesul in exterior.

In ceea ce priveste aparatele de aer conditionat fixe, acestea trebuie montate in perete si pot raci doar camera unde a fost amplasat. Exceptie fac situatiile in care alegeti un aparat de aer conditionat puternic pe care il amplasati in hol sau intr-un loc special gandit pentru a putea raci intregul apartament. Poate fi si aceasta o varianta, insa depinde de modul in care este organizat apartamentul, insa, de regula, nu ofera acelasi randament ca in cazul in care ati monta un aparat in fiecare incapere.

Aparatele de aer conditionat fixe reprezinta o varianta mai costisitoare decat cele mobile, insa vin la pachet cu o gama mai ampla de functii, dar si tehnologii de ultima generatie. Totodata, variantele fixe pot fi folosite si iarna, in regim de incalzire, cele mai multe oferind si aceasta posibilitate. In plus, ofera si o eficienta energetica superioara, fiindca regasim o multime de variante de aparate incadrate in clasele de eficienta energetica A+, A++ si chiar A+++.

Fiindca mentionam anterior despre functii si tehnologii moderne in cadrul ultimei categorii, ei bine, putem spune ca tehnologia a avansat cu pasi repezi si in domeniul aparatelor de aer conditionat. Regasim astazi foarte multe modele capabile sa ofere conditii superioare indiferent de sezon, avand la baza toate functiile necesare in acest sens. Una dintre cele mai apreciate functii este cea de Wi-fi care ofera o flexibiltiate foarte mare. Practic, folosind aplicatia mobila, va puteti conecta chiar si de la distanta astfel incat sa puteti porni sau opri aparatul ori puteti activa functiile dorite si atunci cand sunteti la birou, in oras si asa mai departe. In momentul in care ajungeti acasa, va puteti bucura de un confort termic optim.

Pe de alta parte, chiar daca nu optati pentru un aparat de aer conditionat cu functie Wi-fi, totusi puteti alege un aparat care sa ofere o autonomie buna. Cu alte cuvinte, ar fi bine sa aveti in vedere prezenta functiei Timer care permite programarea activitatii orarul pe intervale orare prestabilite sau functia de auto restart care permite aparatului reluarea automata a activitatii dupa o eventuala intrerupere de curent in conformitate cu ultimele setari realizate.

Daca sunteti in cautarea unui aparat de aer conditionat pe care sa il montati in camera in care va odihniti, nu ar fi rau sa aveti in vedere existenta functiei Sleep ce permite utilizarea aparatului in conditii optime pe timpul noptii fara a va pune sanatatea in pericol. Nu este usor sa treci peste noptile caniculare de vara, mai ales, daca amplasarea apartamentului nu este nici una favorabila in acest sens, insa poti opta pentru aparatul potrivit care sa iti asigure confortul termic de care ai nevoie.

Prin urmare, orice varianta de aparat de aer conditionat, fie el fix sau mobil, vine la pachet cu o serie de avantaje si dezavantaje. Totul depinde de nevoile fiecaruia dintre voi, fiindca suntem diferiti si ca atare avem nevoie de optiuni variate. Insa, chiar daca te-ai hotarat asupra variantei potrivite si poate chiar si a modelului care consideri ca iti reprezinta cel mai bine nevoile, ar fi bine sa consulti si alte pareri si recomandari din parte specialistilor, dar si a cumparatorilor actuali, iar acest lucru il poti face foarte usor accesand www.aerconditionatbun.ro. Nu ezitati sa cautati informatiile de care aveti nevoie in vederea adoptarii celei mai bune decizii astfel incat sa faceti alegerea corecta!