Avantaje si dezavantaje ale panourilor solare

BUCURESTI - 13 ianuarie 2021

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Media / Publicitate, Agricultura

Stiati ca energia solara pe care o furnizeaza Pamantului timp de o ora ar putea satisface nevoile globale de energie timp de un an?

Panouri solare

Panouri solare

Care sunt avantajele si dezavantajele?

Stiati ca energia solara pe care o furnizeaza Pamantului timp de o ora ar putea satisface nevoile globale de energie timp de un an? Fara indoiala, soarele este o sursa puternica de energie si, chiar daca nu suntem capabili sa colectam o fractiune din aceasta energie, totusi valorificarea acestei puteri prin instalarea de panouri solare  poate face o diferenta semnificativa pentru planeta.

Desi a fost criticata pe scara larga pentru ca este scumpa sau ineficienta, energia solara s-a dovedit acum extrem de benefica - nu numai pentru mediu, ci si pentru economia privata.

Datorita granturilor disponibile pentru  panouri solare , precum si preturilor din ce in ce mai competitive pe piata, energia solara a devenit principala sursa de energie pentru tot mai multe familii. Tehnologia a fost imbunatatita drastic in ultimii ani si a fost completata de sisteme solare de stocare a bateriei, transformand energia solara intr-o sursa semnificativ mai eficienta de energie curata.

Cu toate acestea, exista intotdeauna dezavantaje, indiferent de sursa de energie pe care alegeti sa o analizati. Sa vedem in cele ce urmeaza care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale energiei solare in urmatoarele puncte:

Avatanje si dezavantaje ale energiei solare

Avantajele energiei solare                                Dezavantaje ale energiei solare

Sursa de energie regenerabila                         Cost

Reduce facturile de energie electrica               Vreme dependenta

Aplicatii diverse                                                 Depozitarea energiei solare este scumpa

Costuri mici de intretinere                                 Foloseste mult spatiu

Dezvoltarea tehnologiei                                   

Avantajele panourilor solare

1. Sursa de energie regenerabila

Printre toate beneficiile panourilor solare, cel mai important lucru este ca energia solara este o sursa de energie cu adevarat regenerabila. Poate fi valorificat in toate zonele lumii si este disponibila in fiecare zi. Nu putem ramane fara energie solara, spre deosebire de alte surse de energie. Energia solara va fi accesibila atata timp cat avem soarele, prin urmare, lumina soarelui ne va fi disponibila timp de cel putin 5 miliarde de ani cand, potrivit oamenilor de stiinta, soarele va muri.

2. Reduce facturile de energie electrica

Deoarece veti satisface unele dintre nevoile dvs. de energie cu energia electrica pe care a generat-o sistemul dvs. solar, facturile dvs. de energie vor scadea. Cat de mult economisiti la factura va depinde de dimensiunea sistemului solar si de consumul de energie electrica sau de caldura.

De exemplu, daca sunteti o companie care utilizeaza panouri solare comerciale, acest comutator poate avea beneficii uriase, deoarece dimensiunea mare a sistemului poate acoperi bucati mari din facturile dvs. de energie.

Mai mult, nu numai ca veti economisi la factura de energie electrica, dar exista si posibilitatea de a primi plati pentru surplusul de energie pe care il exportati inapoi in retea prin Garantia Smart Export (SEG). Daca generati mai multa energie electrica decat utilizati (avand in vedere ca sistemul dvs. de panouri solare este conectat la retea).

Dezavantaje ale energiei solare

1. Cost

Costul initial al achizitionarii unui sistem solar este destul de ridicat. Aceasta include plata pentru panouri solare, invertor, baterii, cabluri si instalare. Cu toate acestea, tehnologiile solare sunt in continua dezvoltare, deci este sigur sa presupunem ca preturile vor scadea in viitor.