Aveți pielea foarte uscată? Acest lucru vă va ajuta

BUCURESTI - 29 martie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate

Pielea uscată nu este doar o problemă estetică, ci și o problemă de sănătate care ne poate deranja cu adevărat. În rândurile următoare, veți afla ce ne poate ajuta ca pielea noastră să devină din nou sănătoasă și frumoasă.

Imagine

Imagine

Pielea este cel mai mare organ din corpul uman. Funcția sa principală este de a proteja suprafața corpului de efectele nocive ale mediului. Cu toate acestea, nu îi acordăm întotdeauna atenția necesară. Cea mai frecventă problemă este că pielea este foarte uscată.

Pentru a putea ajuta pielea, trebuie să știm mai întâi de ce se formează pielea uscată. Pielea are pe suprafața sa pori, prin care pătrunde sebumul, ceea ce o face suficient de rezistentă, fiind grasă, resp. uleioasă și astfel mai elastică. Substanțele care au grijă de formarea unui astfel de film protector se numesc lipide. De multe ori noi suntem cei care distrugem acest film protector al pielii.

Deci, cum putem ajuta pielea uscată? Există mai multe soluții.

 

#1 Hidratați și hrăniți pielea la exterior

Avem o gamă întreagă de creme de protecție și hrănitoare disponibile pentru hidratare exterioară a pielii. Utilizarea lor regulată ajută corpul să formeze un film protector, iar pielea nu îmbătrânește la fel de repede. De exemplu, vremea prea caldă sau prea rece are un efect negativ asupra pielii. În timp ce în lunile de iarnă trebuie să protejăm în special fața și mâinile, vara trebuie să ne concentrăm asupra tuturor părților copului expuse. Nu trebuie să uităm de protecțiile solare adecvate cu un factor de protecție ridicat.

În perioada această a pandemiei mâinile și chipul noastru suferă mai mult ca oricând. Mâinile sunt uscate de la dezinfectanți și spălări mai frecvente. Chipul, la rândul său, suferă sub masca de protecție, adesea timp de ore întregi, ceea ce provoacă din nou roșeață și uscăciune. Prin urmare, este necesar să aplicați dezinfectanți adecvați fără alcool. De asemenea, tratăm tenul cu o cremă de noapte potrivită, care il va regenera a doua zi.

Ar trebui să acordați o atenție sportită și băilor sau dușurilor excesive și lungi, care usucă pielea și mai mult. Dacă vă plac băile lungi și fierbinți, vă recomandăm să folosiți lapte de corp sau ulei de calitate după finalizarea lor.

 

Sfatul nostru: Căutați produse adecvate pentru îngrijirea pielii? Inspirați-vă pe site-ul web Altex.ro. Utilizați vouchere Altex pentru a vă bucura de preț redus.

 

#2 Nu uitați de hidratarea internă

Hidratarea internă este, de asemenea, foarte importantă. Aportul adecvat de lichide este esențial pentru toate organele din corp, nici pielea nu face excepție. În funcție de perioada anului, ar trebui să bem cel puțin 1,5 litri de lichide pe zi, vara chiar și cu un litru în plus. Cu toate acestea, este necesar să se ia în considerare și activitatea fizică efectuată, atunci când aportul de lichide crește din nou.

 

Pe lângă hidratare, nu uitați să vă hrăniți pielea intern. Prin urmare, includeți în alimentația voastră grăsimi sănătoase, care sunt o sursă de lipide. La fel de importante sunt vitaminele liposolubile, cum ar fi vitamina A, D, E sau K.

 

#3 Completați cu vitamine și minerale

Vitaminele și mineralele joacă, de asemenea, un rol important în corpul nostru. Lipsa lor ne poate cauza multe probleme, inclusiv pielea uscată. Poate semnaliza chiar și diverse boli, cum ar fi anemia. În acest caz, este necesar să vă îmbogățiți dieta cu alimente bogate în fier.

Alte probleme de sănătate asociate pielii uscate sunt diferite eczeme. Cu toate acestea, dacă pielea uscată devine o problemă de sănătate serioasă, atunci ar trebui să aplelați la un dermatolog. El este cel care pot recomanda cel mai potrivit tratament.

 

Sfatul nostruVizitați magazinul online notino.ro, unde veți găsi o gamă largă de produse cosmetice pentru îngrijirea pielii. Pentru ofertă avantajoasă, utilizați cod reduceri Notino.