Campania « Dă o carte mai departe! », iniţiată de Centrul Local Alb Cercetaşii României

BUCURESTI - 9 noiembrie 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, ONG

În perioada 16-18 noiembrie 2018, Centrul Local ALB Bucureşti va desfăşura activităţi de donare de carte şi materiale didactice în cadrul proiectului « Dă o carte mai departe! ».

Da o carte

Da o carte

     Prin această iniţiativă, cercetaşii Centrului Local ALB îşi propun să îi ajute pe copiii din Comuna Arefu prin donarea de materiale, care să-i ajute să înveţe mai uşor, în cadrul bibliotecii din Comuna Arefu, Judeţul Argeş, unde aceştia au un program ca la « Şcoala după şcoală ».

       Arefu este o comună în nordul judeţului Argeş. Comuna este compusă din satele Arefu (reşedinţa comunei), Căpăţânenii Pământeni şi Căpăţânenii Ungureni. Suprafaţa totală este de 420,25 km2, iar populaţia este de 2,786 locuitori. Comuna are 1135 locuinţe, 2 grădiniţe şi 2 şcoli.

       Bibliotecile din satele din România sunt din ce în ce mai puţin vizitate de către copii, în unele localităţi nici nu mai există, fondul de cărţi existent fiind insuficient şi învechit.

       Din păcate, elevii din Comuna Arefu se regăsesc într-o situaţie marginalizată în comparaţie cu elevii din oraşe, care beneficiază de avantajele, pe de o parte a unor biblioteci într-o permanentă reînnoire şi pe de altă parte, de cele ale informatizării.

        Având în vedere situaţia actuală, cartea trebuie să redevină un element de bază pentru dezvoltarea abilităţilor de căutare şi înţelegere a informaţiilor necesare dezvoltării elevilor din comună.

        Această situaţie am identificat-o în timpul campului din vara anului 2018, atunci când am desfăşurat la bibliotecă activităţi culturale împreună cu elevii din Comuna Arefu. Din discuţiile purtate cu doamna bibliotecar, ne-am dat seama că nu de cititori duce lipsă comuna, ci de cărţi şi de materiale informative pentru copiii din comunitate.

        Copiii din comună au o curiozitate si un simţ al cunoaşterii foarte dezvoltat şi vin cu plăcere la bibliotecă, îşi fac temele şi citesc. Aceşti copii au nevoie de cărţi pentru vârsta lor, de cărţi din care să se inspire şi să îşi dezvolte setea de cunoaştere.

        Cu ajutorul acestui proiect ne dorim să îmbunătăţim mediul de învăţare al unor copii care au mai puţine posibilităţi materiale.

         Schimbarea produsă în comunitate va fi una pozitivă şi în urma acestui proiect copiii vor fi mai motivaţi să vină la bibliotecă, îşi vor îmbunătăţi abilitatea de învăţare, abilitatea de comunicare, socializare şi lucru în echipă, vor căpăta încredere în forţele lor, vor deveni mai comunicativi şi mai deschişi către activităţi noi, îşi vor însuşi valorile voluntarilor care le devin modele, vor deveni mai motivaţi să lupte pentru un viitor mai bun şi se vor descurca mai bine la şcoală.

          Proiectul « Dă o carte mai departe! » face parte din programul „Implicat în comunitate”, desfăşurat de Organizaţia Naţională Cercetaşii României şi finanţat prin programul de granturi „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”.

      Despre Organizaţia Naţională Cercetaşii României

     Organizaţia Naţională Cercetaşii României (www.scout.ro) este cea mai veche mişcare educaţională de tineret din România, cu aproximativ 5000 de membri activi în peste 80 de comunităţi locale. Cercetăşia este un model educaţional, de formare continuă, având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili şi implicaţi în comunităţile din care fac parte.

      Despre Lidl

      - Lidl este  o companie care acţionează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a îşi îndeplini promisiunea cu privire la calitate şi, în acelaşi timp, de a asigura viitorul pentru Lidl şi pentru societate. Compania se implică activ în soluţionarea nevoilor din comunităţile din care face parte, în cadrul a 5 piloni principali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajaţii şi partenerii de afaceri.

   Persoană de contact

    Nume: Iulian Breazu

    Telefon: 0765398804

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/campania-da-o-carte-mai-departe-initiata-de-centrul-local-alb-cercetasii-romaniei