Cand este o panza pictura o necesitate?

BUCURESTI - 12 aprilie 2021

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Media / Publicitate

Este important sa puteti avea un hobby pe care sa il folositi in momentele de stres sau in perioade mai tensionate de care puteti sa scapati cu usurinta de exemplu prin pictura, astfel nu trebuie sa aveti neaparat un talent nascut pentru acesta, ci mai degraba dorinta de a va exprima in propriul stil ajutat fiind de o panza pictura, acuarelele si culorile aferente pentru acestea.

Panza pictata

Panza pictata

Chiar daca nu doriti sa investiti o groaza de bani in articole de pictura profesionale, exista o sumedenie de solutii pentru a face din acesta o activitate placuta pe care o puteti practica in timpul liber sau in perioada in care munca sau scoala au trecut online si simtiti nevoia sa va deconectati de la sarcinile pe care le indepliniti zilnic, ce au devenit o rutina obositoare, iar de aici si importanta pe care o are o activitate ce ne pune in valuare viziunea.

Daca esti la inceput si nu stii cum sa alegi, dar mai ales ce produse de pictura sa iti achizitionezi este foarte simplu si am detaliat o scurta lista ce pune in evidenta fiecare articol in parte pentru a stii mereu ca faci alegerea corecta in ceea ce priveste ma materialele de pictura ce le poti gasi in magazinele online de specialitate, iar acestea incep cu panzele de pictura, culorile si acuarelele, sevaletul si suportii, iar dar cel mai important pensulele.

Cel mai indicata suprafata pentru a picta si a-ti da frau liber imaginatiei sau pentru a reda peisaje sau portrete realistice este panza pictura aceasta este ieftina in functie de dimensiunea pe care o alegeti pentru ceea ce va trebuie, asadar se poate gasi confectionata din doua materiale foarte populare, acestea sunt bumbacul si inul, fiecare dintre ele au proprietati si specificatii diferite.

Astfel panza de pictat din bumbac este una dintre cele ma utiliate, datorita faptului ca are un pret mai mic decat altele, iar calitatea este una pe masura, avand un raport excelent in acest sens, densitatea firului este una mare si prezinta in majoritatea cazurilor trei straturi de grund preaplicate pe suprafata de desen pentru a avea o rezistenta mare in timp, este recomandat ca ulterior sa fie depozitata in locuri ferite de razele puternice ale soarelui sau locuri umede si intunecoase, daca doriti ca ceea ce ati realizat sa fie pastrat pe un termen lung in conditii optime.

Panza pictura pe sasiu este pozitionata pe un cadru din lemn de brad sau fag, ce sunt tratate special pentru a nu crapa odata cu trecerea timpului.

Un alt aspect pe care trebuie sa il urmariti este reprezentat de intinderea panzei, aceasta terbuie sa fie intinsa la maxim, incat suprata pe care pictati sa fie una plana fara sa existe onduleuri ce se formeaza cand este incarcata cu, culori acrilice, in ulei sau tempera in functie de ceea ce preferati sa utilizati.

Panza de pictura confectionata din in are o rezistenta mult mai mare fata de cea precedent prezentata si se foloseste mai ales de catre artistii profesionisti, dar si pretul este unul pe masura si net superior, firul are o rezistenta extrem de mare, dar si o elasticitate foarte buna, aceasta se preteaza atunci cand alegeti sa faceti lucrari de mari dimensiuni ce necesita o suprafata de actiune mare. Aceasta se foloseste chiar si in restaurarea picturilor vechi ce confera o siguranta si sustenabilitate mai mare.

Cum puteti pozitiona o panza de pictura pe un sasiu din lemn ?

In cazul in care alegeti sa cumparati panza la rola si sa o pozitionati ulterior pe un sasiu confectionat de dumneavoastra sau achizitionat trebuie sa stiti ca exista cativa pasi pe care trebuie sa ii urmati si aveti nevoie de cateva instrumente specifice pentru prinderea acesteia.

-In primul rand sasiul propriu zis se poate fabrica de dvs. Daca aveti cunostiintele necesare din bucati de lemn mai mari pe care trebuie sa le masurati si sa le taiati ulterior dupa dimensiunile ce va sunt de ajutor in proiectul pe care il desfasurati.

-Un tracker, adica un capsator ce foloseste capse de dimensiuni mai mari va trebuie pentru a fixa panza pe marginile sasiului, astfel va trebuii sa intindeti foarte bine si acest lucru se face cu un dispozitiv metalic special precum un cleste mai lat ce poate apuca o suprafata mai mare de material, iar dupa accea capsati in partile pe care le considerati esentiale, nu uitati sa aveti capsele metalice la indemana si o cantitate suficient de mare, deoarece acestea se vor pune din aproximativ 3 cm daca doriti sa aiba o longevitate ridicata.

Ce articole sunt recomandate pentru pictura ?

Aici conteaza foarte mult unde te incadrezi, daca doresti sa faci asta doar din pasiune ca si un hobby sau iti creezi o activitate permanenta din pictat ce se va dovedi o sursa de venit, deoarece produsele difera, iar prioritatile sunt in schimbare in functie de alegere.

Vopselele si culorile ce se utilizeaza sunt de mai multe feluri, fie acrilice, pe baza de ulei sau tempera, mai putin folosita in picturile moderne, iar fiecare in parte confera avantaje sau dezavantaje, dar asta depinde exclusiv de persoana care le foloseste, deoarece doar aceasta poate constientiza si verifica ce este mai bine in lucrarile sale.

Spre exemplu daca alegi acuarele acrilice acestea se dovedesc a fii la ora actuala unul dintre produsele cel mai des folosite la scara larga atat de amatori cat si de profesionisti, ca avantaje au uscarea rapida, gama foarte variata de nuante, atat cele clasice cat si modele fosforescente sau metalizate pentru a adauga un plus de nautate operelor. Nu necesita o incarcatura mare pentru a acoperii intreaga dimensiune.

Culorile pe baza de ulei au un pigment ridicat de culoare, iar in tuburi sunt dispuse in cantitati de aproximativ 100 ml, pretul pentru ele este unul mai mare, se pot combina usor si nu este nevoie de efort pentru a crea o opera cu un impact vizual mare.

Chiar daca este un artist profesionist sau unul amator, trebuie sa optezi pentru produse de calitate ce se pot modela pe cerintele pe care le ai, ce pot varia in functie de stilul pe care il alegi, fie ca alegi o panza pictura din bumbac sau in, in final ambele vor da acelasi rezultat.