Cand trebuie schimbata salteaua si cum o alegem?

BUCURESTI - 14 septembrie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Salteaua si nivelul de confort oferit ne influenteaza in mod direct calitatea vietii, dar si randamentul pe care suntem capabili sa il oferim pe parcursul zilei. A te odihni asa cum trebuie inseamna a te trezi a doua zi mai relaxat, mai energic si mai plin de viata pentru a iti putea indeplini cu succes sarcinile fie la locul de munca, fie acasa. Pentru a te simti in largul tau si pentru a te odhni asa cum trebuie, ai nevoie de o saltea comoda, care sa iti asigure tot confortul de care ai nevoie.

Saltele

Saltele

Cand iti dai seama ca a sosit momentul sa iti iei ramas bun de la vechea saltea? Momentul oportun de a renunta la vechea saltea si de a te orienta catre una noua este acela in care nu te mai odihnesti asa cum trebuie pe suprafata ei, ba chiar dimineata ai senzatia ca te simti mai obosit decat ai adormit. De asemenea, semnele prin care iti dai seama ca salteaua a cedat sunt acelea in care se formeaza o groapa sau incepi sa simti arcurile prin ea. Fara doar si poate in astfel de cazuri trebuie sa te grabesti sa achizitionezi una noua si sa ceri pareri saltele, caci o saltea uzata si deloc confortabila iti poate agrava sau crea probleme la nivelul spatelui si nu numai.

Insa, inainte de a te orienta catre un model vechi, trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de saltele pe piata si anume:

-salteaua cu spuma memory

-salteaua cu arcuri individuale sau simple

-salteaua ortopedica sau supraortopedica

-salteaua cu spuma poliuretanica

-salteaua cu apa

-salteaua din latex

-salteaua mixta (poliuretan + spuma cu memorie)

Salteaua cu spuma Memory are avantajul de a distribui uniform presiunea corpului, in functie de zonelel acestuia. Stratul de spuma cu memorie se modeleaza pe formele corpului si distribuie uniform greutatea. In plus, reuseste sa imbunatateasca si circulatia sangelui.

Salteaua Pocket Memory imbina eficient confortul, caliteaeta constructiei, dar si rezistenta la uzura. Este o saltea hibrida ce imbina tehnologia arcurilor impachetate individual cu spuma cu memorie. Ofera un nivel de confort ridicat si asigura un somn relaxant pe tot parcursul noptii.

Salteaua Ortopedica Memory este un model de saltea prevazut cu arcuri Bonell si spuma cu memorie, ce ofera o sustinere eficienta corpului, putand fi o optiune buna si pentru cei care sufera de diverse afectiuni la nivelul spatelui.

Salteaua Pocket Spring sau spuma poliuretanica HR dispune de miez de arcuri pocket peste care a fost aplicat un strat de spuma poliuretanica.

Salteaua din latex poate avea mai multe tipuri de constructii - cu miez de arcuri, cu spuma memory, cu spuma poliuretanica sau, pur si simplu, alcatuita din mai multe straturi de latex. Latexul este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si antifungice. In plus, previne supraincalzirea corpului si ofera un suport optim pentru un somn linistit.

Salteaua cu spuma poliuretanica HR este formata dintr-un singur strat de spuma, fiind varianta cea mai convenabila pentru orice buget.

 

Dupa ce ai stabilit tipul materialelor din care ti-ai dori ca noua saltea sa fie realizata, trebuie sa te orientezi catre dimensiuni. In cazul in care este vorba de inlocuirea saltelei vechi, atunci cel mai probabil, noua saltea va trebui sa aiba aceleasi dimesiuni. Daca te afli in situatia in care vrei sa te muti in casa noua si inca nu ti-ai achizitionat patul, va trebui sa ai in vedere urmtoarele:

-Pentru o persoana XS putem alege saltea cu dimensiunile 70 x 180 cm, 70 x 200 cm, 80 x 190 cm sau 80 x 200 cm.

-Pentru o persoana S putem alege saltea cu dimensiunile 90 x 190 cm sau 90 x 200 cm.

-Pentru o persoana L putem alege saltea cu dimensiunile 100 x 190 cm.

-Pentru o persoana XL putem alege o saltea cu dimensiunile 120 x 190 cm.

-Pentru doua persoane S putem alege o saltea cu dimensiunile 140 x 190 cm.

-Pentru doua persoane L putem alege o saltea cu dimensiunile 160 x 200 cm.

-Pentru doua persoane XL putem alege o saltea cu dimensiunile 180 x 200 cm.

-Pentru doua persoane XXL putem alege o saltea cu dimensiunile 200 x 200 cm.

Sigur ca acesta este doar un mic ghid orientativ, tu vei putea alege in functie de preferinte. Poate iti place o suprafata de dormit mai mare pentru a te putea odihni asa cum trebuie, drept pentru care vei opta pentru dimensiuni mai mari decat sunt recomandate in acest ghid.

Dupa ce ai stabilit dimensiunile optime ale saltelei, va trebui sa acorzi putina atentie si grosimii acestuia care este la fel de importanta. In primul rand, depinde foarte mult de greutatea pe care o ai. Actualmente, pe piata cele mai multe saltele au grosimi cuprinse intre 15 si 25 cm. Daca esti o persoana mai slabuta, cu o greutate mai mica, vei putea opta si pentru un model cu o grosime nu atat de mare. Insa, daca ai o greutate mare, atunci nu pot face nicio exceptie, trebuie sa alegi un model cat mai gros care sa poata sustine eficient corpul. De asemenea, depinde si de tipul materialelor din care este realizata salteaua aleasa, insa ideal ar fi ca salteaua dorita sa aiba o grosime de minim 18 cm, in functie de caz. Vei putea gasi si variante ce ajung chiar si la 30 de cm grosime, insa ce este drept sunt ceva mai costisitoare si nu sunt atat de multe variante.

Totodata, trebuie sa alegi in functie de necesitate si preferinte si nivelul de fermitate al saltelei pe care va urma sa te odihnesti o buna perioada de timp. Prin urmare, exista modele cu fermitati mici ce asigura un confort sporit, se adapteaza formei corpul, insa nu sunt indicate pentru persoane cu probleme de sanatate caci nu sustine adecvat corpul; cu fermitati medii care nu sunt nici prea moi, dar nici prea tari, si fermitati mari ce sunt indicate pentru persoane cu afectiuni serioase la nivelul spatelui, oferind intregului corp o sustinere optima.

Si in cazul saltelelor, este esentiala garantia care poate fi in stransa legatura cu durabilitatea saltelei, iar in medie, ar trebui sa aiba cel putin 7 ani fara a se degrada. Cand ne gandim la o saltea, automat asociem cu o investitie pe termen mediu-lung, de aceea, nu putem face rabat de la calitate si nu putem desconsidera nici acest aspect. Garantia recoamndata ar trebui sa fie de minim 5 ani, iar pentru prelungirea rezistentei saltelei depinde si de noi cum o putem proteja, iar in acest sens putem opta fie pentru o protectie speciala, fie chiar pentru un topper.

Indiferent de modelul pe care il alegi, este foarte important sa culegi informatiile necesare din locurile potrivite, iar site-ul www.parerisaltele.ro poate veni in ajutorul tau pentru a iti oferi review-uri de produse prezentate intr-o maniera cat mai obiectiva analizand saltelele atat din punct de vedere al specificatiilor, cat si din punct de vedere al clientilor. Inainte de a face orice alegere, opteaza pentru o sursa de informare credibila si relevanta pentru a adopta decizia corecta.