Care este cea mai buna metoda de incubatie – closca sau incubatorul pentru oua?

BUCURESTI - 18 noiembrie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Teoretic, cresterea puilor de gaina si a bobocilor de rata poate sa para cel mai simplu lucru din lume. Insa, in practica lucrurile nu mai sunt chiar atat de usoare mai ales daca pana in prezent nu ai mai crescut pui de gaina sau boboci de rata.

Incubator

Incubator

Crescatorii cu experienta pot sa confirme faptul ca intotdeauna se pot intampla lucruri neprevazute si ca trebuie sa fii mereu pregatit. Acesta este si motivul pentru care multi gospodari si fermieri mici se intreaba care este cea mai buna modalitate prin care poti sa obtii pui pe care sa ii cresti in curtea ta.

Asadar, cum este mai bine sa obtii pui? Prin incubare cu o closca sau prin utilizarea unui incubator oua?

 

Closca versus incubator oua

 

Clocirea oualor de o closca este o solutie la indemana intrucat nu presupune nici o investitie suplimentara pentru a obtine pui. Mai mult de atat, se spune ca puii obtinuti pe cale naturala sunt mult mai rezistenti dar acest lucru este mai dificil de probat, asadar nu putem sustine in totalitate aceasta idee.

Spre deosebire de un incubator oua, o closca poate sa cloceasca intre 13 – 15 oua. Un incubator poate sa adaposteasca mai multe oua si astfel sa obtii mai multi pui, intr-un numar pe care ti-l doresti si consideri ca ai conditiile pentru a-i creste. Atat incubatorul cat si closca trebuie tinute in conditii speciale pentru ca rezultatele sa fie favorabile. In timpul perioadei de incubatie este bine sa te asiguri ca closca nu este deranjata iar spatiul este bine aerisit, este semi intuneric si racoare. Closca isi aseaza singura ouale si nu mai trebuie intoarse, asa cum se intampla in cazul unui incubator oua. Closca, intr-un interval de 24 de ore isi va intoarce ouale de 8 ori mutand ouale din mijlocul cuibului la exterior. In perioada clocirii oualor este important sa

In momentul in care folosesti un incubator oua este bine respecti instructiunile de utilizare si toti pasii necesari pentru a obtine pui sanatosi care sa alerge prin curtea ta. Spre deosebire de o closca, incubatorul vine cu o serie de avantaje iar cel mai important dintre acestea este ca poti incuba oua in orice moment al anului.

 

Alege un incubator oua bun pentru succes garantat

 

Este important sa alegi un incubator bun pentru a te asigura de rezultate bune de fiecare data cand il folosesti. Vei putea obtine pui timpurii cu care vei putea iesi la piata mai devreme.

Puii de la incubator sunt mult mai feriti de boli si de paraziti deoarece nu intra in contact cu mediul inconjurator decat in momentul in care sunt suficient de puternici pentru a rezista singuri. Un incubator bun, respectarea instructiunilor de utilizare si informarea continua, reprezinta cea mai buna solutie prin care poti sa iti asiguri productia de oua pentru perioada urmatoare si cu rezultate foarte bune. Totusi, daca nu te pricepi sa folosesti un incubator este mai bine, probabil, sa lasi natura sa isi faca treaba.

Pentru a gasi cel mai bun incubator poti sa te informezi in mediul online si sa faci comparatie intre modelele existente.