Care sunt avantajele unui credit ipotecar?

BUCURESTI - 21 aprilie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate

In timp ce toate celelalte programe de achizitionare a unei locuinte sunt mai populare in ultima vreme, creditele ipotecare raman in continuare o solutie avantajoasa pentru multi cumparatori. Creditul ipotecar este un imprumut bancar destinat achizitionarii unui impbil si se garanteaza cu locuinta respectiva.

Bloker

Bloker

Un astfel de credit este pe termen lung, de maximum 35 ani, dar acest lucru iti permite sa beneficiezi de rate lunare mai mici.

Cum poti obtine rapid un credit ipotecar?

Inainte de a aplica pentru un credit ipotecar, trebuie sa fii bine informat. Trebuie sa cunosti toate solutiile si sa optezi pentru cea care este cea mai potrivita pentru tine. Un broker credit ipotecar va cauta cea mai avantajoasa oferta bancara pentru tine si se va ocupa de intocmirea dosarului de credit. De asemenea, atunci cand apelezi la serviciile unui broker ipotecar, acesta se va ocupa si de gestionarea relatiei cu banca. In plus, este datoria unui broker credite ipotecare sa contacteze evaluatorul, notarul, asiguratorul si monitorizeze tot procesul pana la acordarea creditului ipotecar.

Daca optezi sa colaborezi cu un broker credite imobiliare, vei obtine mai rapid creditul ipotecar fara sa fii coplesit de dosare, drumuri, aprobari si intalniri, toate acestea fiind necesare atunci cand lucrezi cu o banca, societate de leasing sau IFN. Punctul forte al brokerilor ipotecari este ca acestia pot negocia anumiti termeni si pot obtine pentru tine cele mai bune dobanzi si cele mai avantajoase rate, facand o cercetare de piata aprofundata.

Avantajele unui credit ipotecar

Exista multe avantaje ale unui credit ipotecar. Pe langa faptul ca este una dintre singurele solutii de imprumut prin care oamenii pot beneficia de o locuinta, creditul ipotecar vine cu o serie de alte beneficii.

Bineinteles, unul dintre primele si cele mai evidente motive este acela ca un credit ipotecar iti permite sa cumperi o casa fara a fi nevoie sa economisesti zeci de mii de euro. Acest lucru inseamna ca poti achizitiona o locuinta mai devreme decat iti poti permite.

Platesti rata la propria casa in locul unei chirii lunare

Daca te afli in situatia in care esti nevoit sa platesti chirie pentru a avea o locuinta, un credit ipotecar poate fi cea mai buna solutie pentru tine. Suma lunara pe care o achiti in prezent pe chirie poate fi alocata ratei pentru propria locuinta. Astfel, in maximum 35 de ani poti fi proprietarul unei case, in loc sa platesti o chirie pentru o locuinta care nu iti garanteaza o sedere permanenta. Alte avantaje ale creditului ipotecar includ:

-nu exista comision pentru platile anticipate

-imobilul poate fi inchiriat imediat dupa achizitionarea acestuia, aspect benefic pentru cei care doresc sa acopere ratele la banca din venituri suplimentare. Acest lucru nu este valabil pentru alte tipuri de imprumuturi pentru obtinerea unei locuinte, fiind un avantaj major al creditului ipotecar.

-la aplicarea pentru credit se accepta si venituri demonstrate de mai multe tipuri, cum ar fi: pensii, dividende, venituri din chirii, indemnizatie, drepturi de autor, salariu si chiar venituri salariale obtinute in strainatate.