Care sunt beneficiile educative ale jucăriilor magnetice

BUCURESTI - 14 octombrie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Jucăriile magnetice au devenit tot mai populare în România în ultimii 5 ani, printre brandurile favorite ale românilor regăsindu-se Playmags, Magna-Tiles, Picasso Tiles, Magformers sau Magplayer.

Jucarii magnetice

Jucarii magnetice

Jucăriile magnetice vor deveni rapid preferatele copilului tău. Blocurile de construit de tipul Magna Tiles cu magneți încorporați sunt o variantă de distracție și de învățare perfectă pentru copii, mai ales atunci când au nevoie de o activitate creativă în casă. Cu ajutorul jucăriilor magnetice, copiii învață foarte multe lucruri, își dezvoltă creativitatea și capacitatea de gândire critică, precum și coordonarea. Toate aceste beneficii sunt importante pentru dezvoltarea copilului, care mai apoi va avea capacitatea de a lua propriile decizii, va putea realiza lucruri unice și va veni mereu cu idei interesante.

Care sunt principalele beneficii ale jucăriilor magnetice:

Dezvoltarea limbajului

Jucăriile magnetice îi ajută pe copii să își dezvolte vocabularul. În timpul jocului, părinții îl pot familiariza pe cel mic cu alfabetul prin intermediul formelor și obiectelor, îl pot învăța cum se pronunță fiecare literă sau cum să identifice sunetele. Așadar un set Playmags îi va dezvălui copilului tău un univers nou și fascinant din care are atât de multe de învățat.

Încurajează creativitatea

Jucăriile magnetice sunt perfecte pentru a stimula creativitatea, datorită faptului că îi invită pe copii să construiască cu ajutorul pieselor de forme  diferite, în timp ce își folosesc imaginația.

Ajută dezvoltarea gândirii și încurajează găsirea soluțiilor

Cunoștințele matematice ale copilului se vor îmbunătăți, deoarece jucăriile magnetice sunt în diferite forme – conceptul de bază în matematică. Copiii pot învăța despre forme, dimensiuni, numere și chiar culori și modele cu ajutorul jucăriilor magnetice.

Cultivă abilitățile sociale

Cultivarea abilităților sociale ale copiilor este esențială pentru ca aceștia să învețe cum să interacționeze cu alte persoane. Deși cu aceste jucării copilul se poate juca și singur, jocul cu alți copii este mult mai distractiv. Pe măsură ce împărtășesc și construiesc lucruri împreună, copiii învață să interacționeze și să se conecteze cu ceilalți.

Recunoașterea culorilor și raționamentul vizual-spațial

Jucăriile magnetice Magna Tiles sunt atractive pentru copii datorită culorilor fascinante cum sunt albastru, verde, roșu, violet, roz și galben intens. Dacă cel mic abia începe să recunoască culorile, poți integra aceste jucării în activitățile lui zilnice. Cere-i să repete culorile în timp ce construiește cu piesele magnetice sau îi poți cere să sorteze piesele în funcție de culori. Jucăriile magnetice permit copiilor să creeze forme și obiecte tridimensionale. Obiectele 3D le vor stimula curiozitatea și interesul, deoarece acestea sunt mai sofisticate. Realizarea obiectelor 3D din piese magnetice este o activitate care depășește imaginația, dar care îmbunătățește inteligența spațială a copiilor.

Despre JouJou

JouJou este un magazin online de jucării educative și crafturi pentru copii. Pe JouJou.ro părinții pot găsi peste 4000 de jocuri și jucării ale unor branduri renumite precum Goki, Melissa&Doug, Djeco, Fat Brain Toys, Magna Tiles, Playmags, JaBaDaBaDo, Legler, și nu numai.