Casa ta e la adapost DOAR cu o asigurare completa a locuintei

BUCURESTI - 23 iunie 2015

Comunicat tip General in Banci / Asigurari, Imobiliare

„Mie nu mi se poate intampla asa ceva!” Recunoaste ca dupa principiul asta te-ai ghidat de multe ori in viata, doar ca tot cam de atatea ori s-a intamplat si sa nu ai dreptate. Nu te poti pune cu furia naturii, spre exemplu. Dar ce poti face este sa iti asiguri resursele pentru a interveni dupa si a repune totul pe picioare. Cum? Cu o asigurare completa a locuintei!

Casa ta e la adapost DOAR cu o asigurare completa a locuintei

De ce e bine sa ai o polita de asigurare

Auzim zi de zi stiri despre incendii mistuitoare, despre inundatii ori despre locuinte talharite sau distruse de cutremur. Spunem „Doamne fereste!” si mergem mai departe fericiti ca nu suntem noi cei care au patit-o. Dar ce ne e cel mai greu sa recunoastem este ca neprevazutul e la tot pasul.

Ai putea crede ca polita de asigurare obligatorie, pe care esti nevoit sa o inchei conform legii, te despagubeste in cazul in care locuinta ta are de suferit de pe urma unui eveniment nefericit care a distrus-o partial sau in totalitate. Numai ca asigurarea obligatorie, cea pentru care platesti10-20 de euro anual, te despagubeste in limita a 10.000 sau 20.000 de euro. Iar riscurile pentru care garanteaza despagubiri sunt limitate, mai exact inundatii, alunecari de teren si cutremure. Dar oare locuinta ta nu valoreaza mai mult de atat? Cate zeci de mii de euro a costat si cate alte mii ai cheltuit ca sa o amenajezi, sa o mobilezi? Dar daca ti-o spag hotii si te lasa cu casa goala? Sau vecinul te inunda si iti distruge instalatia electrica, peretii, parchetul, mobilierul?

TOATE aceste asa-numite „riscuri” sunt acoperite cu ajutorul unei polite de asigurare facultativa. E vorba mai exact despre un contract incheiat intre un asigurat si un asigurator in care cel din urma se angajeaza sa il despagubeasca pe clientul sau in schimbul unei sume platite anual de acesta.

Ce riscuri acopera o asigurare facultativa

Generali, una dintre cele mai importante societati de asigurare din intreaga lume, a creat Completa Plus, o polita de asigurare ce acopera o gama extrem de larga de evenimente care se pot produce. Mai mult, polita poate fi particularizata in functie de tipul de locuinta pe care il detii: vila sau apartament. Si un lucru extrem de important: tu esti cel care decide cat valoreaza casa ta!

Riscurile pentru care esti despagubit daca ai o asigurare facultativa de locuinta Completa Plus de la Generali:

Incendiu, trasnet, explozie. Ai putea crede ca un trasnet nu poate lovi locuinta ta pentru ca e protejata de paratrasnet, iar ca un incendiu e putin probabil, cata vreme esti extrem de atent cu sursele de foc sau de gaz. Dar oare vecinii tai sunt la fel de prevazatori? Ce se intampla in cazul in care flacarile unui incendiu din vecini se extind si la locuinta ta? Da, stim! Pare infiorator sa te gandesti la asa ceva, doar ca ai vazut atatea nenorociri la stiri! Trebuie sa devii constient ca nu poti sti niciodata ce se poate intamplat. Prin intermediul politei Completa Plus primesti bani pentru cheltuielile de refacere completa a apartamentului sau a casei. Iar daca de la tine din casa s-a declansat incendiul, vecinii sunt despagubiti si ei in cazul in care apartamentele le-au fost afectate de interventia pompierilor.

Calamitati naturale. In cazul unui seism, asigurarea facultativa te despagubeste in limita a 10.000 sau 20.000 de euro, in functie de valoarea de rascumparare a politei incheiate. Completa Plus, in schimb, iti livreaza in cont toata suma la care ti-ai evaluat locuinta la momentul incheierii politei. Asta in cazul in care ea a fost distrusa complet.

Daca ai o casa sau o vila, atunci trebuie sa iei in calcul si inundatiile si aluviunile ori alunecarea sau surparea terenului provocate de ploile torentiale ori de caderile masive de zapada si care o pot deteriora. Pagubele provocate de acestea tot printr-o asigurare completa de la Generali sunt acoperite.

Printre pagubele care se mai pot produce si pe care polita Completa Plus le despagubeste se numara si furtul prin efractie, daunele provocate de avariile la instalatiile de apa ori de actele de vandalism provocate de evenimente socio-politice.

Si ce cu siguranta nu stiai este ca Generali te despagubeste si daca, din cauza unuia dintre evenimentele acoperite de polita ai fost nevoit sa iti anulezi, pe ultima suta de metri, plecarea intr-o calatorie.