Ce modificări poate suferi inoxul?

BUCURESTI - 5 aprilie 2021

Comunicat tip General in Industrie, Media / Publicitate

Pentru efectuarea diferitelor lucrări în care sunt folosite țevile din inox, acestea trebuie să fie uneori sudate iar alteori tăiate. Acest articol vă aduce la cunoștință informații atât despre procesul de sudura inox cât și despre serviciile de debitare laser la mare precizie.

Inox

Inox

Pentru efectuarea diferitelor lucrări în care sunt folosite țevile din inox, acestea trebuie să fie uneori sudate iar alteori tăiate. Acest articol vă aduce la cunoștință informații atât despre procesul de sudura inox cât și despre serviciile de debitare laser la mare precizie.

Referitor la procesul de debitare laser, trebuie făcută precizarea că acesta procedură constă în tăierea materialelor metalice (inoxul în cazul de față) și nemetalice la diferite grosimi. 

În acest scop, componenta de bază este un fascicul laser ghidat, modelat și concentrat. În momentul în care laserul ajunge pe piesa brută, materialul se încălzește la o temperatură extrem de ridicată, astfel încât începe să se topească sau să se evapore.

Puterea totală a laserului este concentrată într-un singur punct care are de regulă diametrul foarte mic (mai mic de o jumătate de milimetru). În momentul în care acestui punct îi este aplicată o cantitate de căldură mai mare decât cea care se poate elimina prin conductivitatea termică, fasciculul laser va străpunge în întregime materialul, iar astfel va începe procesul de debitare laser.

Toate materialele care se folosesc în prelucrarea industrială, cum ar fi oțelul, aluminiul, inoxul sau tabla colorată, precum și materialele nemetalice (materialele plastice, lemnul sau sticla) pot fi debitate cu laser la o calitate superioară, în cele mai bune și sigure condiții.

Folosind un instrument de debitare laser vor putea fi debitate chiar și tablele care au grosimi diferite, de la 0.5 mm până la peste 1530 mm. Datorită numărului mare de materiale pe care le poate debita, se poate spune că laserul este cel mai bun instrument de debitare, și se poate folosi pentru diferite aplicații.

Sudură inox

Procesul de sudură inox constă în îmbinarea termică, nedemontabilă între două sau mai multe piese prin topire și/sau aplicarea presiunii. Există situații în care pentru a suda două materiale este necesar un material de adaos, pentru a exista o continuitate în natura materialului pieselor îmbinate.

O astfel de sudură are o rezistență foarte mare la coroziune, și este de asemenea foarte rezistentă împotriva fisurilor pentru o foarte mare perioadă de timp. În plus, gradul de puritate al sudurii este ridicat iar inoxul nu suferă nici o modificare chimică.

După cum se poate vedea așadar, debitarea (tăierea) și sudura sunt două modificări care pot fi efectuate asupra inoxului, în funcție de scopul în care acest aliaj este utilizat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/ce-modificari-poate-suferi-inoxul