Ce va spune VIN-ul unui vehicul?

BUCURESTI - 13 iulie 2020

Comunicat tip General in Industrie, Media / Publicitate

V-ati intrebat vreodata ce v-ar putea spune VIN-ul? Este un sir lung de numere pe care il oferiti companiei de asigurari, dar ce le spune exact?

VIN

VIN

Adevarul este ca VIN nu numai ca actioneaza ca o modalitate de a identifica un vehicul, dar ofera si o multime de informatii despre masina in sine. Deci, ce va spune exact VIN-ul unui vehicul?

Specificatii producator

VIN-ul unui vehicul iti spune foarte multe detalii despre ce echiparile unei masini atunci cand a rulat de pe linia de asamblare. Va poate spune marca, modelul si chiar dimensiunea motorului. Mai mult, va poate spune exact unde a fost facuta o masina. De exemplu, in 2015, Mazda avea fabrici de productie atat in ​​Mexic, cat si in Japonia. In functie de locul in care un Mazda a fabricat modelul Mazda 3, a schimbat ce fel de piese au pus. De fapt, franele aveau dimensiuni total diferite!

Daca trebuia sa stiti ce frane de dimensiune sa comandati, trebuia sa stiti unde a facut Mazda vehiculul respectiv. Si cel mai simplu mod de a descoperi asta a fost sa te uiti la VIN!

Dar VIN va poate spune mult mai mult decat doar acolo unde producatorul a asamblat un vehicul. Va poate spune:

-Unde a fost facuta masina

-Compania care a construit masina

-Tipul motorului

-Dimensiunea motorului

-Anul vehiculului

-Unde a fost montat vehiculul

In timp ce VIN va poate spune toate aceste lucruri, este important sa retineti ca va spune ce a fost pe vehicul cand a iesit de pe linia de asamblare, nu neaparat piesele instalate in prezent. Acest lucru se datoreaza faptului ca VIN cu care vehiculul ruleaza de pe linia de asamblare este VIN-ul care va urma vehiculul pentru totdeauna, indiferent de orice lucrare de tip mecanic.

Daca doriti sa aflati tot ceea ce VIN-ul vehiculului va poate spune despre modul in care a fost fabricat vehiculul tot ce trebuie sa faceti este sa-l puneti intr-unul dintre numeroasele decodere VIN disponibile, cum este cel furnizat de Administratia Nationala a Autostrazilor si a Sigurantei Traficului, pentru vehicule din SUA sau carVertical.com/ro/ pentru toate vehiculele..

Istoricul vehiculelor

In timp ce VIN-ul unui vehicul va poate spune tot felul de lucruri interesante despre specificatiile originale ale unui vehicul, poate face mai mult decat atat.

Daca aveti VIN-ul vehiculului, puteti consulta intregul istoric de rapoarte al vehiculului. Poate fi gasita in VIN-ul vehiculului cand o masina a fost dusa la un dealer pentru o schimbare de ulei sau a fost in accident.

E mai usor decat crezi sa afli aceste informatii. Tot ce trebuie sa faceti este sa tastati VIN intr-unul dintre numeroasele verificatoare disponibile de raport de istoric VIN. Indiferent daca este CARFAX sau myfreevin.com, exista multe servicii care va permit sa accesati aceste informatii.

Concluzie

Cand vine vorba de aflarea informatiilor despre un vehicul, nimic nu este mai valoros decat VIN. Indiferent daca cautati specificatiile originale ale unui vehicul sau cautati istoricul masinii; VIN-ul este tot ce aveti nevoie pentru a afla detaliile necesare.