CEFIN TRUCKS - evolutie impresionanta pe piata din Romania – trend ascendent in 2019

BUCURESTI - 27 august 2019

Comunicat tip General in Agricultura

Multumita rezultatelor obținute în 2018, Cefin Trucks, in calitate de unic importator si distribuitor al
Ford Trucks din Romania, a castigat pozitia de lider atat pe piața vehiculelor de constructii, cat si in
segmentul vehiculelor municipale, cu precadere pentru segmentul de autogunoiere. Piata totala de
Camioane grele destinate transportului international reprezinta 75% din totalul camioanelor vandute
in Romania, iar pentru acest an 2019, obiectivul principal il reprezinta cresterea masiva a cotei de
piata pentru acest segment Ford Trucks F-MAX “International Truck of the year 2019” este deja
principala atractie in portofoliul Cefin Trucks.

.

.

Iata ce declara la inceputul acestui an 2019, Stefano Albarosa, founder si CEO al Cefin Trucks:

„Dorim să ne menținem poziția de lider în segmentele de construcții și vehicule municipale și să extindem substanțial cota de piață pe segmentul capetelor tractorului cu F-MAX în portofoliul nostru. Pentru a doua oară în istoria lui Cefin, suntem hotărâți să devenim unul dintre cei mai mari jucători de pe piața camioanelor grele. Ne propunem să atingem un minim de 450 de vehicule vândute în 2019, în creștere cu 28 la sută față de 2018. Creșterea este determinată în principal de lansarea F-MAX, camionul anului 2019 de anul trecut, un produs lider în segmentul transportului internațional, ” adauga Stefano Albarosa.

Anul 2017 a reprezentat o etapa importanta in evolutia companiei. A avut loc lansarea si  inaugurarea oficiala a sediului Cefin Trucks, la finalul procesului de rebranding.

Conform datelor oficiale, in primul an,  Cefin Trucks, in calitate de importator si distribuitor al Ford Trucks, a inregistrat vanzari de 157 de unitati (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de constructii si 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o pondere de 2,36%.Urmatorul an, in cel de-al doilea semestru, Cefin Trucks nu doar ca si-a atins obiectivul, dar a  si depasit doi concurenti cu prezenta traditionala pe piata. Astfel ca, numarul de unitati vandute s-a dublat, ajungand la 357 (1% pentru segmentul de transport, 35% pentru constructii, unde Ford Trucks este liderul pietei, 13% pentru segmentul vehiculelor specializate, 35% din piata vehiculelor uzate, unde Ford Trucks detine primul loc), iar cota de piata a crescut la 5%.

Selim Yazc, Managing Director Europa de Est și Balcani, Ford Trucks,  declara la inceputul lui 2019:

“2018 a fost un an de succes atât pentru Ford Trucks, cât și pentru Cefin Trucks. România a devenit cea mai mare piață din punct de vedere al volumului de vânzări, iar Cefin Trucks a primit premiul Champions pentru performanțele lor deosebite de vânzări și post-vânzări. Cred că Cefin Trucks va continua să reprezinte brandul nostru într-un mod care să ne facă mândri. Pe măsură ce continuăm să ne extindem operațiunile europene, ne propunem să creștem atelierele noastre de servicii de la 27 la 70 în 2019 ”, a declarat Selim Yazc, Managing Director Europa de Est și Balcani, Ford Trucks.”

Cu o cifra de afaceri de 40 de milioane euro, dupa numai 20 de luni de la inceput, Cefin Trucks estimeaza o crestere de peste 20%  pentru anul 2019.

Trendul continua sa ramana ascendent in 2019, fara indoiala,cu peste 260 de unitati livrate in primul semestru. Finalul lui 2019 va oferi informatii despre stadiul obiectivului stabilit si anume,450 de unitati, un obiectiv care pare sa fie lesne de depasit.