Cele mai frumoase povești de dragoste din București

BUCURESTI - 2 februarie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Turism

Februarie, luna iubirii, bate la ușă. Și ce mod mai potrivit poți găsi pentru a o serba decât o incursiune în istoria cuplurilor celebre care și-au trăit povestea în București? Cu această ocazie, agenția de turism Secret Romania a lansat un tur auto-ghidat, tip treasure hunt, destinat romanticilor, celor care caută un cadou inedit pentru persoana iubită și tuturor celor care vor să descopere cele mai frumoase povești de dragoste din București.

Iubiri celebre

Iubiri celebre

“Predestinați. Iubiri celebre din București” este o plimbare prin centrul capitalei, printre bucăți uitate de istorie, cancanuri de demult și amoruri ce au influențat destinul României. Pornește aproape de Piața Victoriei și se termină pe Podul Izvor, durând aproximativ 3 ore.

Acesta nu este un tur cu obiective turistice, este mai degrabă un tur al imaginației: să vezi cu alți ochi locuri pe lângă care ai mai trecut fără să știi ce întâmplări ascund. Dacă vrei doar să vizitezi câteva atracții turistice din București poți găsi aici lista lor sau poți încerca alte treasure hunts de pe site.

Pentru a parcurge traseul ai nevoie de telefonul mobil cu acces la internet și nu ești condiționat de nicio rezervare. Odată cumpărat turul, mergi când vrei la punctul de pornire, apeși start și poți începe plimbarea. Rezolvă indiciile și urmează instrucțiunile pentru a găsi locurile în care s-au întâmplat aceste povești.

Dar ce cupluri celebre vei întâlni pe drum?

George Enescu și prințesa care și-a turnat acid pe față

Cea mai cunoscută poveste de dragoste trăită de compozitorul George Enescu este cea cu o prințesă bogată din București. Când a fost părăsită simultan de amantul ei și de Enescu, prințesa a încercat să se sinucidă turnându-și acid pe față. Cine este această prințesă și ce a făcut Enescu după tentativa ei de sinucidere vei afla în acest tur.

Carol al II-lea și femeia roșcată pentru care a renunțat la tron

Nici cei cu sânge albastru nu sunt ocoliți de pasiunile omenești. Unii pun pe primul loc datoria și aleg să-și țină în frâu slăbiciunile, pe când alții dau totul la o parte din calea iubirii, chiar tronul unei țări. Carol al II-lea a fost dintre aceștia din urmă, iar decizia lui de a nu-și părăsi amanta a avut consecințe inclusiv pentru destinul României.

Cupluri cunoscute din literatura română

Există câteva romane de dragoste în literatura română pe care nu mai poți să le lași din mână odată ce ai început să le citești. Le urmărești acțiunea cu sufletul la gură și trăiești fiecare moment alături de personaje. Cărțile lui Ionel Teodoreanu, ale lui Liviu Rebreanu, Mircea Eliade sau Mihail Drumeș sunt astfel de romane. Cum se putea să nu apară protagoniștii acestora într-un tur despre iubire?

Acestea sunt doar câteva dintre poveștile de dragoste care au avut drept scenă capitala. Altele surprinzătoare mai așteaptă să fie descoperite. Pe unele poate le cunoști deja, dar sigur vei întâlni și unele noi, așa că hai la plimbare!

Despre Secret Romania

Secret Romania este o agentie de turism care activeaza pe piata de turism de incoming din 2014. Agentia ofera tururi private si experiente premium personalizate pentru turistii straini care vor sa descopere principalele atractii turistice din Romania, dar si locurile mai putin stiute. De anul trecute a inceput sa dezvolte alternative inedite de calatorie: tururi virtuale si jocuri de explorare prin oras.