Chitara sau vioara? Ce sa alegi pentru copilul tau

BUCURESTI - 11 februarie 2020

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Retail

Multi parinti se intreaba care e cel mai potrivit instrument muzical la care sa invete sa cante copilul lor? Chitara si vioara se afla pe primul loc la optiuni, insa si pianul reprezinta una dintre alegerile favorite.

Vioara

Vioara

Copiii trebuie sustinuti constant in a-si dezvolta creativitatea, iar studierea unui instrument muzical inca de la varste fragede nu face decat sa ii transforme in viitori adulti cu o imaginatie si o inteligenta peste medie. Mai mult, cursurile de chitara, de flaut, vioara, pian sau ukulele pot fi foarte distractive pentru micuti. Cel mai important este sa descoperi mai intai care sunt preferintele sale muzicale. Daca e dificil fiindca este prea mic, e bine sa apelezi la sfaturile unui profesor de muzica si impreuna cu acesta sa descoperiti care ar fi instrumentul pentru care cel mic ar avea aptitudini.

Exista o serie de instrumente muzicale pe care copilul le poate invata usor si altele care sunt dificile sau mult prea mari pentru ei.

 

Chitara

Chitara este destul de usor de insusit, desi pentru un copil prea mic, sub 5 ani, nu este recomandata, intrucat nu are forta necesara pentru a apasa cu degetele pe corzi. Este, in general, un instrument pentru copiii extrovertiti, cei carora le place sa fie in centrul atentiei. Stim cu totii ca “vedeta” intr-o tabara era cel/cea care stia sa cante la chitara. In jurul unui astfel de personaj se aduna toata lumea. De asemenea, poate fi si o buna modalitate de a face un copil introvertit sa devina mai deschis spre ceilalti din jur.

Vei gasi chitare atat in versiunea acustica, cat si in cea electrica, insa pentru un incepator e de preferat o chitara acustica, intrucat nu necesita amplificatoare, cabluri sau pedale.

 

Vioara

Vioara este considerata unul dintre cele mai dificile instrumente cu coarde. Chiar daca este mai mica si pare mai accesibila, tehnica este destul de dificila si e nevoie de multa pasiune si mult exercitiu. Chiar si in aceste conditii, un copil poate incepe sa deprinda tainele cantatului la vioara inca de pe la 3 ani. La magazinele specializate se pot gasi viori de diferite forme si dimensiuni, adaptate in functie de varsta. La vioara se poate canta individual sau in grup, in functie de veleitatile copilului.

 

Pian

Pianul este si el foarte popular in randul celor care vor sa invete muzica de la varste fragede. Din pacate, pentru multi parinti este dificil sa detina acasa un astfel de instrument muzical, din cauza dimensiunilor mari pe care le presupune. Totusi, multi copii au reusit sa ia lectii de pian in particular, intrucat exista multe scoli private unde pot exersa pe un pian adevarat, iar pentru acasa parintii opteaza de regula pentru o pianina. De asemenea, pianul are si avantajul ca este destul de usor de invatat de catre cei mici.

Acum poti achizitiona instrumente muzicale online. Magazinul ideallstore.com pune la dispozitie o gama intreaga de chitare si viori, dar si de accesorii necesare celor care vor sa invete sa cante la aceste instrumente.