Cum alegem tipurile de creioane colorate potrivite ?

BUCURESTI - 30 decembrie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Cand alegem creioane colorate pentru copii nostri sau daca dorim sa ne relaxam prin cartile de colorat pentru adulti este important sa urmarim mai multe aspecte ce tin atat de calitatea produselor cat si de siguranta ce o pot conferi acestea pentru cei mici si cel mai important gradul de pigmentare pe care un creion il poate contine in compozitia acestuia.

Set creioane

Set creioane

Pentru a putea face diferenta intre obiectele ce confera o acoperire foarte buna este indicat sa ne uitam dupa branduri renumite de creioane colorate ce au o istorie bogata, iar parerile celor din jur care au testat aceste obiecte sa fie bune. Mina este unul din cele mai bune aspecte pe care trebuie sa le urmarim, aceasta trebuie sa fie moale pentru ca, acoperirea pe colile de hartie sa fie una foarte buna, dar suficient de tare pentru a rezista la socurile ce sunt supuse de cei mici atunci cand sunt lasati sa isi dezvolte creativitatea prin astfel de activitati.

Un set de creioane colorate este format din cel putin sase bucati cu cele mai uzuale culori ce se folosesc cel mai des, acestea sunt ambalate in diferite cutiute, din metal, carton sau lemn. Corpul acestora este confectionat din material lemnos de calitate mai mica sau mai mare, in functie de tipul de creion, iar toate seturile existente sunt semnate conform legislatiei de calitate europeana in vigoare.

Daca dorim sa ne axam pe produse profesionale, acestea au un pret mult mai ridicat decat cele normale, dar se reflecta atat in calitatea pigmentilor de culoare ce se afla in mina creioanelor colorate, a tipului de lemn din care sunt fabricate corpurile, lacul utilizat pentru acoperirea acesotra, dar diferenta cea mai importanta si exponentiala ce se reflecta in pretul lor este numarul de culori ce se pot gasi intr-un asemenea set. Daca esti un artisti profesionist sau amator cu siguranta vei amortiza investitia in acestea intr-un timp destul de scurt in functie de creatiile pe care intentionezi sa le realizezi si planul pe care ti l-ai implementat in desfasurarea acestui hobby minunat.

Care sunt cele mai renumite branduri ce se folosesc in general pentru copii este o intrebare ce se pune tot mai des, iar aici dorim sa enumeram cele mai bune si apreciate tipuri, in fruntea listei putem pune Milan, acestea sunt fabricate in Spania, iar marca pune la dispozitie o gama diversificate de articole pentru copii, de cea mai buna calitate ce vor satisface si cele mai pretentioase cerinte din partea profesorilor, a scolarilor sau a parintilor. Corpul acesora este de mai multe feluri, gros sau subtire, iar cea mai buna parte este aceea ca iti poti alege forma in functie de necesitatile pe care le ai in hexagonale sau rotunde.

De ce sunt creioanele colorate hexagonale mai populare?

Deoarece sunt folosite de copii, iar acestea nu risca sa se piarda foarte usor precum cele cu suprafata rotunda ce pot aluneca mult mai usor de pe suprafata de lucru, acestea se pot oprii singure datorita conformatiei.

Majoritatea articolelelor se combine cu usurinta intre ele ceea ce inseamna ca se pot realiza combinatii de culori de simplu si rapid, iar punctul de culoare este unul ferm, ascutirea acestora nu se efectueaza de foarte multe ori, deoarece varful isi pastreaza caracteristicile initiale cand este vorba de culoare cat si de soliditatea acestuia.

Pentru unii selectarea creioanelor colorate poate fi un proces destul de greoi si coplesitor, dar trebuie sa tinem neaparat cont de mai multe oportunitati pe care trebuie sa le luam in considerare, deoarece cu acestea putem face o multime de aplicatii, iar aici putem gasi o varietate de diferente intre cele normale pe care le puteti folosi in viata de zi cu zi si cele cu un grad mai ridicat de pigmenti pentru cei mai experimentati.

Daca doriti sa optati pentru un creion colorat acuarelabil trebuie sa stiti ca acesta functioneaza precum o acuarela, sunt menite sa se dizolve la atingerea cu apa si se pot amesteca cu usurinta si cu altele, dar se pot folosi si precum cele normale fara a va dea seama ca exista vre-o diferenta intre acestea daca nu cunoasteti foarte bine acest produs. Diferenta o face aditivul, mai precis liantul ce se utilizeaza in minele acestora si il face usor solubil in apa, iar din componenta acestuia lipseste ceara.

Pentru o buna utilizare acesea fiind destul de versatile se poate folosi pensula dupa ce este acoperita de culoare suprafata, aceasta trebuie udata in apa curata pentru a reda culori de o intensitate uimitoare, vii cu pigmenti luminosi si stralucitori, ce pot crea desene vibrante, cel mai mare avantaj al acestora este ca, pot umple si golurile ce raman pe hartie atunci cand folosim doar modele normale.

In cazul in care doriti sa obtineti niste culori translucide si apoase, dupa ce ati facut semnele si trasat liniile cu creioane colorate puteti trage cu pensulele si in acelasi timp sa amestecati blocurile de culoare estompand linii mai groase dizolvandu-le in apa veti creea cele mai deosebite lucrari cu niste produse la indemana tuturor, iar costul pentru acestea va fii unul extrem de mic.

Alegerea unei ascutitori de tip electric pentru creioanele colorate ale copiilor este foarte importanta, majoritatea acesora pot ascutii atat varfurile groase ale creioanelor cat si cele subtiri, avand doua tipuri de gauri pentru acestea, daca optati pentru una ce se alimenteaza prin intermediul unui fir direct la priza, va fii o varianta mai costisitoare, dar pe termen lung nu va trebuii sa cumparati baterii suplimentare pentru a putea functiona in cele mai bune conditii de performanta intr-un interval de timp mai mare.

Lamele acestora sunt ascutite, dar protejate in acelasi timp de o protectie din plastic pentru a nu putea ranii in momentul utilizarii atunci cand se ascut culorile celor mici, iar de cele mai multe ori au si un recipient pentru a strange deseurile ramase in urma porcesului de ascutire si faciliteaza strangerea mai usoara a acestora.

Oricare este alegerea ta fii indraznet atunci cand alegi un set de creioane colorate ieftin sau scump pentru nevoie tale sau a celui mic, iar pretul nu reflecta intotdeauna calitatea acestora, asa ca poti da o sansa si brandurilor mai putin cunoscute in fata celor consacrate.