Cum menținem albul natural al dinților. Sfaturi pentru fiecare zi!

BUCURESTI - 15 aprilie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate

Dinții albi și sănătoți arată bine și sunt visul oricărei persoane. Cu toate acestea, nu toată lumea se poate lăuda cu un zâmbet frumos. Iar motivele sunt nenumărate - de la o dietă nepotrivită și o igienă orală precară, până la caracteristicile genetice ale corpului.

Zambet

Zambet

Cum să păstrați dinții albi?

La fiecare masă, smalțul dinților intră în contact cu diferiți coloranți alimentari. În plus, substanțele contaminante, cum ar fi nicotina, sunt prinse în porii și microfisurile smalțului. Această infiltrare face ca dinții albi inițial să fie întunecați, galbeni sau chiar pătați.

Pentru a păstra un zâmbet alb, este suficient să evitați anumite tipuri de alimente și băuturi sau să le consumați cât mai puțin. Printre aceastea se numără:

-cafea și ceai (negru și verde);

-vin (inclusiv alb);

-băuturi carbogazoase cu coloranți;

-boia, curcuma și curry;

-afine, mure și rodii;

-oțet balsamic.

Toate aceste produse alimentare afectează suprafața exterioară a dinților, fără a pătrunde adânc în smalț și dentină. Acest lucru vă permite să efectuați o albire simplă folosind preparate speciale, curățare profesională mecanică sau cu ultrasunete, precum și alte metode blânde și sigure pentru sănătate, dar eficiente.

 

Ce ajută la albirea dinților?

Lista specificată de produse afectează albul natural al smalțului dentar. Dar alimentele pot fi nu numai un poluant, ci și un purificator. Consumul anumitor legume și fructe în dieta zilnică vă ajută la prevenirea îngălbenirii dinților și la restabilirea strălucirii lor naturale.

Merele curăță smalțul mecanic cu pulpa lor și chimic cu ajutorul acidului pe care îl conțin și provoacă, de asemenea, salivație abundentă. Saliva ajută la curățarea majorității coloranților alimentari într-un mod natural.

Căpșunile conțin o cantitate mare de acid malic, iar numeroasele semințe din fructe de pădure curăță ușor smalțul, ca un exfoliant delicat.

Ceapa crudă are un conținut ridicat de sulf, ceea ce ajută la prevenirea dezvoltării plăcii bacteriene.

Morcovii, țelina, broccoli și nucile au un efect de spălare delicat, dar eficient. Acest delicat tratament abraziv îndepărtează majoritatea pigmenților alimentari și chiar îngălbenirea provocată de nicotina din fumul de țigară.

Consumul regulat de lapte și produse lactate face posibilă saturarea organismului cu calciu și alte minerale valoroase pentru țesutul dentar. Cu toate acestea, este important să se utilizeze numai brânzeturi naturale, iaurturi, chefir, brânză de vaci și lapte, și nu surogatele.

 

Cum să obținem dinți albi acasă?

Albirea dinților la domiciliu ajută la menținerea albului natural și la eliminarea coloranților de suprafață. Însa, mult mai important este să vă spălați în mod regulat pe dinți, să folosiți ața dentară și să folosiți apa de gură.

Nu sunt recomandate metodele specifice de albire la domiciliu care utilizează remedii populare, deoarece pot provoca leziuni ireparabile țesuturilor dentare. Dinți albi și sănătoși pot fi obținuți într-o clinică dentară dotată cu echipamente moderne.

La Omnia Dental, albirea modernă a dinților se realizează folosind cea mai sigură tehnologie posibilă. Știm exact de ce dinții nu sunt albi și ce trebuie făcut pentru a restabili un zâmbet sănătos și alb ca zăpada, fără a compromite sănătatea dentară.

Combinația dintre gelurile moderne de albire cu metodele de igienizare mecanica permite specialiștilor să îndepărteze nedureros orice colorație de pe suprafața smalțului dentar fără riscul de a-l deteriora.

Pentru a păstra dinții albi pe viitor, este necesară efectuarea regulată a procedurilor profesionale de igienă orală.