Cum sa abordezi o partida de pescuit daca vrei sa prinzi peste?

BUCURESTI - 6 ianuarie 2021

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Intotdeauna am crezut ca e vorba de noroc cand vine vorba de pescuit. Cel putin asa imi spuneau toti pe care ii cunosteam, domnule, iti trebuie noroc sa capturezi un peste mare.

Pescuit

Pescuit

De fiecare data cand ma duceam cu prietenii la pescuit, si cineva prindea un peste mare, cu totii spuneam ca a fost norocos.

Astazi, dupa multi ani de pescuit intens, am aflat ca da, e posibil ca in trecut sa fi fost vorba de noroc, insa astazi stiu ca pentru a prinde cu adevarat peste, nu ai nevoie doar de atat, ci ai nevoie de adaptabilitate si tehnica bine aleasa.

Cum trebuie abordata partida de pescuit daca pescuim de exemplu, dupa crap?
Ei bine, in primul rand la pescuitul crapului trebuie sa alegem echipamentul foarte atent, sa avem fire bune, mulinete si lansete puternice, minciog pregatit. Pentru pescuitul la crap se opteaza adesea pentru lansete de 3.9m, cu mulinete solide, si fire peste diametrul 0.22mm

Dupa alegerea echipamentului, al 2-lea factor care influenteaza partida de pescuit este desigur, momeala aleasa. Fara o momeala buna si atractiva, sunt slabe sanse sa prindem peste. Majoritatea pescarilor incepatori stiu doar despre mamaliga, rame si porumb, insa momelile sunt cu mult mai diversificate pe cat ati crede. Boilies-urile, peletele sau chiar pop-upurile trebuie sa reprezinte momeli pe care un pescar de crap trebuie sa le aiba in trusa de pescuit.

O alta importanta majora o reprezinta montura de pescuit
Montura de pescuit este capatul final, ce se afla in apa, si are un plumb si carlig/carlige. Cum se alege montura la pescuitul crapului? Adesea se alege in functie de cum se doreste a se pescui, plantat sau aruncat din mana. Eu prefer intotdeauna pescuitul aruncat din mana, clasic, cu monturi de crap bine alese, cu momitoare si un singur carlig. Adesea cand timpul nu imi permite sa imi fabric singur monturile, aleg sa le achizitionez de la monturi pescuit pentru ca sunt profesionale si foarte bine adaptate. Tot de la baietii din echipa Pescar Informat veti afla si cele mai bune sfaturi cu privire la monturi si la adaptatul lor.

In final, stilul ales in pescuitul crapului conteaza la fel de mult, si de asemenea, conditiile climaterice pe care nu trebuie sa le lasam la final.