Cum să ai parte de confort sporit și să câștigi timp când locuiești la casă

BUCURESTI - 19 mai 2021

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Media / Publicitate, Imobiliare

Dacă locuiești la casă și îți dorești mai mult confort, iar simultan să ai mai mult timp la dispoziție, există anumite metode eficiente care te pot ajuta în acest sens. Tot ce trebuie să faci este să iei în considerare nevoile tale și să îți stabilești prioritățile. Iată câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora să te bucuri de fiecare clipă petrecută în locuința ta.

Cum să ai parte de confort sporit și să câștigi timp când locuiești la casă

Cum să ai parte de confort sporit și să câștigi timp când locuiești la casă

Un sistem de încălzire eficient

Pentru că ai la dispoziție un număr mare de încăperi, ai nevoie de un sistem de încălzire pe măsură, care să îți ofere confortul termic pe care ți-l dorești. În prealabil, e recomandabil să îți termoizolezi locuința, ca să ai parte de căldură iarna, iar vara, de răcoare. În plus, astfel vei evita pierderile de energie. Apoi, poți să faci alegerea potrivită și să optezi pentru un sistem de încălzire eficient. De exemplu, poți apela la centrala termică, pe gaz sau curent, la încălzirea prin pardoseală, deci să renunți la calorifere, să îți montezi panouri radiante ori să folosești panouri solare. Înainte de a lua orice decizie, cere părerea unui specialist în domeniu, pentru a te putea îndruma către cel mai potrivit sistem pentru nevoile tale. 

O mașină personală, ca să nu depinzi de nimeni

Fie că locuiești la casă în oraș sau în mediu rural, o mașină îți va fi de mare ajutor. Gândește-te că vei fi nevoit să te deplasezi la muncă, la cumpărături, pe care probabil le vei face mai rar, dar în cantități mari, mai ales dacă nu o să ai supermarketuri în apropiere. În plus, dacă ai o urgență, te urci în automobil și ai plecat, nu mai trebuie să depinzi de altcineva. Iar ca să câștigi timp, să nu ieși din mașină atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile, de exemplu, când plouă torențial sau ninge, atunci ia în considerare automatizarea portii culisante. Practic, atunci când îți vei dori să pleci sau să te întorci acasă cu mașina, nu vei mai fi nevoit să cobori de fiecare dată ca să închizi ori să deschizi porțile, fiindcă se vor deschide automat. În plus, aceasta este și o măsură de siguranță, fiindcă dacă ești pe fugă și închizi poarta manual, e posibil ca aceasta să nu se fi închis în totalitate, ca în cazul în care este automatizată.  

Electronice și electrocasnice de ultimă generație

O altă metodă eficientă pentru a câștiga timp și a avea parte de confort sporit este să îți dotezi casa cu electronice și electrocasnice de ultimă generație. De exemplu, gândește-te cât timp ai economisi dacă, în loc să aspiri manual în toate încăperile, ai lăsa un robot de aspirare să facă toată treaba în locul tău. De asemenea, de ce să mai aștepți până se usucă toate hainele, când poți să folosești o mașină de spălat cu uscător încorporat. La fel, îți poți dota bucătăria cu o mașină de spălat vase, cu un cuptor cu microunde, cu un toaster, un espressor, ca să ai cafea proaspătă în fiecare dimineață, sau cu o plită electrică. În plus, pentru că tot stai la curte și ai gazon, ți-ar prinde bine și un robot de tuns iarba. Iar dacă îți dorești să nu te mai ridici de fiecare dată ca să stingi sau să aprinzi becul, poți apela la iluminarea inteligentă. 

Acestea sunt câteva dintre măsurile pe care le poți lua atunci când îți dorești confort sporit la casă. Ia în considerare ce e important pentru tine și ce obiective ai. Poate îți dorești un grătar, să îți construiești un cuptor, să îți reamenajezi garajul sau să îți automatizezi porțile culisante. Tu știi ce e mai bine pentru tine. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/cum-sa-ai-parte-de-confort-sporit-si-sa-castigi-timp-cand-locuiesti-la-casa