Cum sa alegeti covorul ideal pentru locuinta dumneavoastra

BUCURESTI - 10 august 2016

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Monden / Lifestyle, Imobiliare

Cand intram intr-o camera prima data admiram culoarea camerei si o asociem cu o dispozitie oarecare. Ne uitam la mobila, cat de moderna este, in ce stil a fost fabricata si cat de bine se potriveste cu atmosfera camerei.

Cum sa alegeti covorul ideal pentru locuinta dumneavoastra

Culorile camerei si a mobilei sunt elementele principale care atrag atentia cuiva cand intra intr-o incapere, insa suntem dispusi sa trecem peste importanta covorului. Dimensiunea, modelul, culoarea si textura unui covor pot sa ajute o camera sa fie mai spatioasa, mai frumoasa si sa aibe o atmosfera degajata.

inainte de a va duce la un magazin specializat in amenajari interioare, ar fi bine sa va asigurati ca ati efectuat masuratorile necesare in locuinta dumneavoastra. Covorul ar trebui sa fie vizibil in intregime pentru a-l admira si aprecia cu mai mare usurinta, insa deseori este confundat cu mocheta, acoperind mai mult de jumatate din podea. in camerele mici, indicat ar fi un covor cu imprimeuri simple si culori deschise, pastelate.

In cazul in care doriti sa amplasati un obiect mai mic in mijlocul camerei (fotel, masuta), de recomandat ar fi sa alegeti un covor monocolor sau unul cu design minimalist.

Atitudinea si reactia fata de anumite culori sunt cauzate de puterea culorilor exercitata asupra noastra: efect calmant, relaxant sau agitant.

Designerii nu recomanda ca mobilierul si covorul sa fie de aceeasi culoare. Asortarea cu decoratiunile din camera pot darui incaperii originalitatea si unitatea dorita. Daca decoratiunile sau mobilierul din camera sunt de culori neutre, puteti cumpara un covor cu design viu si colorat. Langa un mobilier colorat si modern se potriveste un covor mai simplu si modest pentru echilibrarea camerei. Covoarele unicolore se pliaza pe incaperi aerisite si utilate modern.

Culoarea covorului nu este un aspect foarte important cand vine vorba despre podea, insa tesatura nu ar trebui sa fie o latura de neglijat. Nu este important din ce material este fabricat covorul, dar trebuie considerata senzatia pe care o aveti la atingere. Covorul trebuie sa fie moale si comod, care va face sa va simtiti ca acasa.

Daca ati decis ca a venit timpul sa faceti locuinta mai frumoasa si mai comoda cumparand un covor potrivit, va asteptam in magazinele Diego cu mai multe sfaturi de amenajare. Va putem recomanda intotdeauna cele mai bune solutii pentru caminul perfect.