Cum sa gasiti un loc de munca

BUCURESTI - 26 februarie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Indiferent daca v-ati pierdut locul de munca sau sunteti un absolvent recent care intra pe piata muncii, aceste sfaturi de la experti in cariera va pot ajuta sa urmariti oportunitati de cariera in timpul unei recesiuni.

Imagine

Imagine

Mai intai, da-ti sansa de a te intrista

Daca sunteti printre multi care si-au pierdut un loc de munca, intrebarea imediata este, acum ce? Inainte de a incepe sa navigati pe forumurile de lucru, este bine sa va luati ceva timp pentru dvs. si sa va documentati cu privire la Legislatia Muncii si a noului salariu minim pe economie in 2021.

Deoarece nu doriti sa aduceti tristete sau emotii negative in interviurile cu managerii de angajare, expertii adauga ca a va permite sa va procurati aceasta schimbare neasteptata este atat sanatos, cat si o modalitate de a va cauta un loc de munca pentru succes.

Fiti pozitiv si luati aceasta situatie ca pe o noua sansa de a promova in cariera dvs. Afla totul despre colegii din bransa si care este salariu mediu net pe care acestia il castiga.

Reflectati asupra valorilor dvs. de baza

Daca trebuie sa treceti la o noua industrie, expertii va recomanda sa reflectati asupra modului in care valorile dvs. de baza au fost indeplinite de cel mai recent loc de munca. Luati, de exemplu, industria ospitalitatii, care a fost deosebit de afectata de pandemia de coronavirus, care a declansat o recesiune.

Concentrati-va pe un anumit angajator sau oportunitate

Dupa ce ati procesat aceasta situatie dificila si ati reflectat la ceea ce conteaza cel mai mult in profesia dvs., antrenorul in comunicare si expert in cariera, Dorie Clark, spune ca este timpul sa va concentrati pe laser.

Creati o naratiune care va evidentiaza punctele forte

Cand urmaresti noi oportunitati de cariera in timpul unei recesiuni, cum te poti distinge ca candidat pe o piata a muncii aglomerata, mai ales atunci cand nu ai decis sa gasesti o noua linie de lucru? Daca ti-ai facut timp pentru a identifica oportunitatile de cariera in timpul unei recesiuni in noi industrii care rezoneaza cu valorile tale, atunci urmatorul tau pas este sa iti creezi si sa-ti rafinezi propria naratiune.

Incepeti sa faceti treaba inainte de a o primi

Cand va intrebati cum sa gasiti un loc de munca dupa facultate, poate aparea nesiguranta. Deoarece absolventii de facultate recenti incearca adesea sa intre in domenii in care au putina sau deloc experienta, pot simti ca sunt dezavantajati in comparatie cu cei mai experimentati. Pentru a atenua aceste anxietati, imbunatatind in acelasi timp sansele de a gasi un loc de munca dupa facultate, Clark recomanda adoptarea unei abordari proactive a experientei de construire.

Pastrati-va obiectivele carierei

Determinarea modului de a gasi un loc de munca intr-o recesiune poate fi o provocare, dar este totusi posibil sa va mentineti obiectivele carierei pe drumul cel bun. Daca tineti cont de aceste sfaturi pentru cautarea unui loc de munca, veti fi cel mai angajabil personal pe orice piata.